referendum

Josić Bauku: Otkrijte nam konačno koliko potpisa trebamo!

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Josić Bauku: Otkrijte nam konačno koliko potpisa trebamo!
10.02.2014.
u 14:38
Objašnjavajući upućeni zahtjev, Josić je podsjetio da je Bauk, kada je inicijativa "U ime obitelji" počela prikupljati potpise za referendum o ustavnoj definiciji braka, rekao jednu brojku koju je zatim promijenio u drugu da bi na kraju vrijedila treća.
Pogledaj originalni članak

Tražimo od ministra uprave Arsena Bauka da hrvatskoj javnosti konačno otkrije koliko je Stožeru zapravo potpisa potrebno za raspisivanje referenduma, rekao je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić na današnjoj konferenciji za novinare. Objašnjavajući upućeni zahtjev, Josić je podsjetio da je Bauk, kada je inicijativa "U ime obitelji" počela prikupljati potpise za referendum o ustavnoj definiciji braka, rekao jednu brojku koju je zatim promijenio u drugu da bi na kraju vrijedila treća.

– Na kraju su rekli da Hrvatska nema popis birača te kako ćemo konačnim popisom birača imati i konačan broj potrebnih potpisa za referendum. Popis birača sad imamo – recite konačno hrvatskoj javnosti koliko je otpisa potrebno za raspisivanje referenduma – istaknuo je Josić. Osvrnuo se i na konferenciju Prava manjina – održivo društvo, a koja je održana proteklog vikenda u Vukovaru napomenuvši da nije imala cilj, zaključak ni red.

Stožer organizatorima zamjera što su na konferenciji ''zaboravili“ pozvati Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

>> Stožer: Kroz Vukovar prošla još jedna karavana brižnika o pravima nacionalnih i drugih manjina

– Kad smo ih nazvali i najavili se, nisu se udostojili našem predstavniku dopustiti izlaganje. Morali smo komunicirati pitanjima i transparentima – rekao je Josić. Na kraju današnje konferencije za novinare prozvali su ''GONG i slične organizacije“ koje su nazvali plaćeničkim i za koje su rekli da nemaju veze ni s demokracijom ni s neovisnošću.

– Vrijeme je da se u Hrvatskoj osnuje ozbiljna organizacija za zaštitu i promicanje demokracije, za nadziranje izbora i prije svega za nadziranje samog DIP-a. Mi u Stožeru, zajedno sa svim našim potpisnicima, ovim referendumom tražimo da se u Hrvatskoj primjenjuju napredni, europski zakoni. Žao nam je svim balkanofila koji ne razumiju ni demokraciju ni Europu – zaključio je Josić.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

DU
Deleted user
15:11 10.02.2014.

Kako bi on to znao? Njega su, siromaha, postavili za ministra ni krivog ni dužnog.

ZD
zdepar
15:31 10.02.2014.

mora pitati milanovića, a strah ga je da će ovaj blebnuti neku glupost

CA
cro army
18:02 10.02.2014.

Bauku i njegovim drugovima treba prvo pojasnit u kojoj drzavi obnasaju duznosti !!!!Zivio T.Josic na celu sa stozerom