Varaždin

Josip Stanek: Koalicija HSLS-a sa HNS-om i SDP-om je neprirodna

Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
Josip Stanek: Koalicija HSLS-a sa HNS-om i SDP-om je neprirodna
14.04.2013.
u 10:00
Nisu mi jasni njegovi razlozi, očito je uvrijeđen pa ne želim to komentirati, kazao je čelni čovjek varaždinskog HSLS-a Miljenko Ernoić
Pogledaj originalni članak

Nedugo nakon što je varaždinski gradski ogranak HSLS-a potpisao koaliciju s vladajućom HNS-SDP-HSU koalicijom, za predstojeće lokalne izbore, iz HSLS-a je izašao njegov poznati i dugogodišnji član, Josip Stanek.

'Političko sivilo'

- Jako sam razočaran ovim potezom stranke i potpisivanjem ove neprirodne koalicije. Mislio sam da je nakon mnogo godina napokon došlo vrijeme kada smo se na neki način pročistili od prošlosti i nasljeđa bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, da smo opet vratili povjerenje ljudi u stranku te da smo napokon došli do točke kada samostalno možemo nešto napraviti – kazao je Stanek za kojeg je ova koalicija ponovno skretanje HSLS-a u "političko sivilo i neizvjesnost".

- Nisam protiv nikoga i HSLS je podupirao aktualnu gradsku vlast u mnogim projektima, ali činjenica je da ima stvari u kojima smo se bitno razilazili i ne znam da li HSLS sada može napraviti tako veliki zaokret - kazao je Stanek dodavši da tu prvenstveno misli na izbor Univerzala kao koncesionara za obradu varaždinskog novonastalog otpada. Podsjetimo, prilikom potpisivanja koalicijskog sporazuma u HSLS-u su naglasili "kako su se s aktualnim predstavnicima gradske vlasti usuglasili oko nekih stavova, uključujući i stavove oko problema sa smećem".

Tada nisu precizirali što to konkretno znači, a Stanek je kazao da što konkretno znači to "usuglašavanje stavova" - ne zna ni on.

- Ja ne znam u čemu se sastoji taj dogovor, ali jasno je da su aktualni predstavnici vlasti odlučni u namjeri da se posao dodijeli Univerzalu, a to je nešto što ja ne mogu poduprijeti. Bojim se da bih, ukoliko bi ostao u stranci postao preveliki teret - kazao je Stanek koji je bio protiv potpisivanja koalicije s bilo kojom strankom i nadao se da će HSLS izaći samostalno na izbore. Inače, Stanek je prije nego što se prije nekoliko godina učlanio u HSLS, bio član HSS-a. Sada kaže da je razočaran toliko da više nikada ne želi biti član niti jedne stranke.

Demokratska odluka

Predsjednik varaždinskog ogranka HSLS-a Miljenko Ernoić, nije želio mnogo komentirati Stanekove izjave.

- Nisu mi jasni razlozi njegovog izlaska iz stranke i tu se očito radi o čistoj dječjoj uvrijeđenosti pa to ni ne mogu i ne želim komentirati - kazao je Ernoić. Objasnio je da se o koaliciji odlučivalo demokratski unutar stranke, a "Stanek se očito naljutio". Odbacio je i tvrdnje da će HSLS u koaliciji, odustati od svojih dosadašnjih stavova vezano za problematiku varaždinskog smeća. - Mi smo se sa aktualnom vlasti usuglasili da je najbolje rješenje da se smećem u konačnici bavi Varkom, a to je stav koji ako se ne varam i sam Stanek zagovara - kazao je Ernoić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.