Agencija Beta

Josipović i Nikolić neće razgovarati o tužbi za genocid

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Josipović i Nikolić neće razgovarati o tužbi za genocid
14.10.2013.
u 19:19
Teme prvog službenog susreta Josipovića i Nikolića bit će odnosi dviju država, ali i pitanje nestalih budući da hrvatski predsjednik, podsjećaju u Josipovićevu uredu, uvijek ističe kako je to važno humanitarno pitanje
Pogledaj originalni članak

Kako je rečeno agenciji Beta u Uredu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, tema razgovora hrvatskog i srpskog predsjednika koji se sastaju u srijedu u Beogradu neće biti tužbe za genocid koje su ove dvije države podnijele jedna protiv druge Međunarodnom sudu pravde u Haagu jer su za to pitanje mjerodavne vlade dviju država već o dobrosusjedskim odnosima i suradnji dviju država.

– Hrvatska i nakon ulaska u Europsku uniju snažno podržava proširenje EU na sve zemlje jugoistočne Europe, pa će jedna od poruka hrvatskog predsjednika u Beogradu biti i potpora Srbiji na njenom europskom putu – kažu u Uredu predsjednika Hrvatske. Teme prvog službenog susreta Josipovića i Nikolića bit će odnosi dviju država, ali i pitanje nestalih budući da hrvatski predsjednik, podsjećaju u Josipovićevu uredu, uvijek ističe kako je to važno humanitarno pitanje da bi se moglo ići dalje.

Predsjednici će razgovarati i o jačanju gospodarskih odnosa jer je Srbija za Hrvatsku važno tržište. Drugog dana Josipovićeva posjeta Srbiji, u četvrtak, predsjednicima će se pridružiti i predstavnici najvećih hrvatskih tvrtki od kojih su neke uspješne na srpskom tržištu. Josipović će se u Beogradu susresti sa srpskim premijerom, predsjednikom Skupštine i obratit će se skupštinskim zastupnicima, razgovarat će s predstavnicima izbjegličkih udruga, a u četvrtak je predviđen susret s hrvatskom nacionalnom manjinom u Tavankutu kraj Subotice.

>> Međusobne tužbe za genocid nisu odlučujuće za bilateralne odnose

>> 'Idem tražiti, pa ako treba i moliti, da Marić kaznu odsluži u Hrvatskoj'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.