privatizacija ine

Josipović: Ja bih na povjerenstvo došao i bez pisanog poziva

Foto: Anton Ficko/Pixsell
josipovic (1)
Foto: Anton Ficko/Pixsell
josipovic (1)
Foto: Anton Ficko/Pixsell
josipovic (1)
Foto: Anton Ficko/Pixsell
josipovic (1)
Foto: Anton Ficko/Pixsell
josipovic (1)
Foto: Anton Ficko/Pixsell
josipovic (1)
13.09.2010.
u 15:30
Što se tiče komentara premijerke Jadranke Kosor da je potreban inspekcijski tsunami kako bi se utvrdilo kakvo meso jedemo, predsjednik Josipović je ustvrdio kako nije ministar poljoprivrede te ne može reći je li meso dobro ili ne.
Pogledaj originalni članak

NOVI VINODOLSKI, CRIKVENICA - Ja bih na saborsko povjerenstvo došao i bez pisanog poziva, rekao je u Novom Vinodolskom predsjednik Ivo Josipović u odgovoru na novinarsko pitanje kako tumači što se poziv saborskog povjerenstva za ispitivanje o privatizaciji Ine bivšem premijeru Ivi Sanaderu vratio - neuručen.

Naglasio je kako od tog povjerenstva očekuje razmatranje političkog aspekta jer je za to i nadležno te dodao kako ga u slučaju Ine najviše brine nesrazmjer između vlasništva i upravljačkih prava.

Što se tiče komentara premijerke Jadranke Kosor da je potreban inspekcijski tsunami kako bi se utvrdilo kakvo meso jedemo, predsjednik Josipović ustvrdio je kako nije ministar poljoprivrede te ne može reći je li meso dobro ili ne.

- Očekujem i podržavam mjere, jer se ta stvar treba ispitati do kraja, istaknuo je Josipović, koji je veći dio svojeg obraćanja novinarima posvetio reformi gospodarstva.

- Posljednji je trenutak za zaokret jer je kobno svako zaostajanje na tom putu. Reforme su, naime, potrebne ne samo radi gospodarstva, nego i radi naše djece i moram reći da to nije pitanje jedne vlasti i jedne vlade. One su duboke i treba ih provesti, a možda će to biti posao i za sljedeće dvije vlade, rekao je Josipović i dodao da ljudi to očekuju od onih koji su izabrani, i to od svakoga prema svojim ustavnim ovlastima.

- Reforme su u nadležnosti Vlade i očekujem da ona s njima krene oštrije, istaknuo je predsjednik Josipović u Novom Vinodolskom. Građani toga primorskoga gradića upriličili su mu srdačnu dobrodošlicu, a potom i ispraćaj, a na isti scenarij naišao je i u susjednoj Crikvenici. Osim susreta s građanima, ondje je našao vremena i za posjet pacijentima Thalassotherapije, posebne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

PG
praseca gripa
22:40 14.09.2010.

Zasto gospodin Predsjednik nije dosao na Udbinu? Pitanje svih pitanja!

DU
Deleted user
17:00 13.09.2010.

Ovaj se petlja u sve i sva dok posluzitelj njegova daljinskoga upravljaca, drug Zoki, suti i ne govori nista. E jesmo izabrali predsjednika...

OB
-obrisani-
15:40 14.09.2010.

14.09.2010. u 09:00h tomsom je napisao/la: naravno, poput svakoga časnog čovjeka za razliku od sanadera. -------------------------------------------------- Bez obzira na Sanadera, koliki bijednik i jadnik moraš biti pa ovoga nazvati časnim?