afera daimler

Josipović: Kosor treba obavijestiti DORH ako nešto zna o ugovorima

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
josipovic (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
josipovic (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
josipovic (1)
04.10.2010.
u 12:30
Predsjednik je pozvao premijerku Kosor da, ako ima spoznaja o spornim ugovorima za promidžbu u doba Račanove vlade i tadašnjega SDP-ova ministra unutarnjih poslova Lučina, vrijednima 28 milijuna kuna, o tome obavijesti DORH.
Pogledaj originalni članak

Korupcija izjeda i ono malo što imamo, no idućih mjeseci ulazimo u odlučujuću fazu raščišćavanja – kazao je za posjeta Rijeci predsjednik Ivo Josipović, izražavajući uvjerenje da je borba protiv korupcije odlučna i da će biti dovedena do kraja, ne samo zato što je to ključ za ulaz u Europu nego i jer je ključ promjena u Hrvatskoj.

Otvoren centar izvrsnosti

Predsjednik Josipović boravak u Rijeci počeo je susretom s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i županom Zlatkom Komadinom. S obzirom na to da je predsjednik danas bio u prvome službenom posjetu Sveučilištu u povodu inauguracije nove akademske godine i otvorenja centra izvrsnosti “Jean Monnet” Katedre za europsko javno pravo Pravnog fakulteta, glavne teme razgovora i s predstavnicima lokalne vlasti bile su razvoj sveučilišta i projekt kampusa na Trsatu. I na fakultetu se Josipović “vratio” na temu korupcije, nazvavši je problemom broj jedan današnje Hrvatske koji se mora iskorijeniti. Na Pravnom fakultetu, gdje je prisustvovao ceremoniji početka akademske godine i održao kraće predavanje studentima, predsjednik Josipović također je govorio o korupciji, kojoj nema mjesta u Hrvatskoj. Istaknuo je da Hrvatsku treba graditi kao zemlju znanja i studente poučio važnosti morala i etike. Predsjednik je pozvao premijerku Kosor da, ako ima spoznaja o spornim ugovorima za promidžbu u doba Račanove vlade i tadašnjega SDP-ova ministra unutarnjih poslova Lučina, vrijednima 28 milijuna kuna, o tome obavijesti DORH. Na pitanje novinara o aferi Daimler Josipović je kazao da ne zna mnogo i da se u povodu toga slučaja nije sastao s premijerkom, no podržava zahtjev za potpunim informacijama o slučaju.

Prvo istraga, onda imena

No, istaknuo je Josipović, protiv je toga da se nagađa s imenima osumnjičenih prije nego što se sumnje temeljito istraže. Od svjedočenja bivšeg premijera Sanadera Josipović očekuje samo istinu te da se odazove svakom pozivu za svjedočenje. Predsjednik je posjetio i Udrugu roditelja poginulih hrvatskih branitelja, gdje je razgovarao o njihovu zahtjevu da se u Rijeci otvori spomen-soba poginulih branitelja i riječkih brigada.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

CU
cunt
16:20 04.10.2010.

tito partija,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,drugovi, treba malo kajševe pritegnuti

ST
stefj
18:19 04.10.2010.

Joso, moj predsjednik. Samo ga se malo manje sramim nego Mesića, iliti se možda malo manje sramim nego da je Bandić na njegovu mjestu. Joso, predsjednik za malo manju sramotu...

UN
Universo
18:05 04.10.2010.

Nek se on brine za svoje problema a ne da stalno glumi daljinski druga Zokija