predsjednik vs vlada

Josipović: Nismo izašli iz krize, kome to nije jasno nije za politiku

Foto: Arhivska fotografija
Josipović: Nismo izašli iz krize, kome to nije jasno nije za politiku
05.09.2011.
u 14:20
Crvenilom plaši stranka koju vode učenici Kumrovečke škole i bivši komunisti, rekao je predsjednik u intervjuu za Politiku Plus.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za Politiku Plus progovorio je o najnovijim napadima HDZ-a, a zbog retorike o "crvenoj opasnosti" nije krio ljutnju ističući da crvenilom prijeti stranka koja u vodstvu ima bivše članove Komunističke partije i učenike Kumrovečke političke škole. Iskoristio je priliku i da HDZ-ovce podsjeti da su upravo oni izručili Haagu generale, a sada ih "licemjerno u predizborne svrhe pozdravljaju".

U razgovoru za Media servis predsjednik je, pak, opalio novu pljusku premijerki i Vladi. Istaknuo je kako je zemlja u krizi i da je to očito, sugerirajući kako onima kojima to nije jasno nije mjesto u politici.

- Očito nismo izašli iz krize. Kriza će trajati. Mislim da tu činjenicu ne treba koristiti kao neku kritičku praćku kojom ćemo svaki dan pucati. Jasno je da smo u krizi. Onome kome to nije jasno vjerojatno nije mjesto ni u gospodarstvu ni u politici. Suočimo se s tim, to je notorna činjenica i radimo da se to promijeni, kazao je Josipović za Media servis.

>>Premijerka Kosor: Josipović nas nastoji poniziti!

Hrvatska se već crveni od bijede

– Moram reći da se čudim da premijerka, u situaciji kada zemlju muče brojni i teški problemi, posebno oni gospodarski, ima vremena i volje prebrojavati moje izaslanike na lokalnim i regionalnim festivalima. A što se crvene Hrvatske tiče, moram reći da se Hrvatska zaista već crveni od bijede, nezaposlenosti, pada stranih investicija, mizernog rasta BDP-a... a za sve te probleme nadležna je upravo Vlada gospođe Kosor. Možda baš zato što nema što reći u ekonomiji, broji moje izaslanike i kuka kako sam njihovim izborom svrstan. Smiješno! – komentirao je Josipović za Politiku Plus.

Istaknuo je da će strategija uvlačenja njega u kampanju zasigurno ući u antologiju političkog marketinga.
– Moram reći kako mi se često javljaju članovi HDZ-a, pa i visokopozicionirani, i ispričavaju zbog ovakve strategije besmislenog sukobljavanja – dodao je predsjednik.

Licemjerno je sada pozdravljati generale

Josipović je komentirao i javno pozdravljanje generala Gotovine i Markača koje upućuju visokopozicionirani HDZ-ovci. Na pitanje je li to opasno za Hrvatsku, predsjednik je rekao:

– To, naravno, nije dobro ni za Hrvatsku, a niti za Gotovinu i Markača. Znamo kako Haag gleda na takve stvari. Zanimljivo, do zaključenja pregovora s EU, premijerki i ljudima iz vlasti tako što nije padalo na pamet. Sada, kada su pregovori gotovi, kada se bliže izbori, čine suprotno. Neću kriviti Vladu HDZ-a zbog toga što je izručila ili pomogla uhititi generale. To joj je bila dužnost prema međunarodnom pravu. Ali, nakon što su to učinili, zaista je licemjerno na taj način pozdravljati generale radi predizbornih poena, šteteći im pri tome".

>>Cijeli intervju s predsjednikom Josipovićem čitajte ovdje

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 702

PO
ponekad
15:28 05.09.2011.

pošalji generale u Hagg pa im onda šalji čestitke za praznike. Veoma humano i moralno.

UT
utatica
20:20 05.09.2011.

vidi face!

Avatar karlo5
karlo5
18:49 05.09.2011.

koja boja će biti sinonim za ekipu devedesetih pa na dalje,