Kolumna

Josipović plaši narod koji bi ga trebao izabrati

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Josipović plaši narod koji bi ga trebao izabrati
05.05.2014.
u 09:54
Tko danas imalo relevantan njeguje simpatije prema NDH? Baš nitko! Ali zato ima jako mnogo onih koji gaje simpatije prema Titu.
Pogledaj originalni članak

Slovenska premijerka Alenka Bratušek danas odstupa sa svoje dužnosti. Pala je slovenska vlada, a zašto? Jednostavno, za svoj daljnji rad izgubila je potporu u vlastitoj stranci, Pozitivnoj Sloveniji, jer je u borbi za stranačku lidericu izgubila od gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića. Iako Janković navodi da bi je stranka podržala do kraja mandata, ona je ipak gubitak u stranci shvatila kao iskaz nepovjerenja stranačkog članstva prema njoj, unatoč tome što joj priznaju da je stabilizirala javne financije, a i ocjena gospodarskih prognoza za Sloveniju do kraja godine bolja je od prijašnjih.

U Hrvatskoj imamo pak sasvim drukčiju situaciju! Gospodarske prognoze stalno su loše, Vlada se raspada po šavovima, premijer Milanović i ministar financija Linić ne komuniciraju, osim najnužnije službeno, ne komunicira Milanović ni s najboljim europarlamentarcem SDP-a Toninom Piculom, nema komunikacije ni u stranci, dijaloga, samo Veliki vođa i njegovi poslušnici, a nezadovoljnici šute i drže glavu u pijesku. Kako kaže Veliki vođa, tako će biti. Zato je ubio i Hrvatski sabor, jer tamo se raspravlja samo o onome što Veliki vođa odobri.

Toliko o predsjedniku Sabora i svim njihovim zastupnicima, obične partijske ovce! Nadalje, jedna afera SDP-a dostiže drugu, Milanović non-stop opstruira pravnu državu i trodiobu vlasti, vlast se na svim razinama pokazala nesposobnom da išta napravi za boljitak zemlje, osim što ju je do kraja ideološki podijelila i posvadila, a sebi podijelila fotelje i zaposlila sve svoje, i još zapošljava. Milanović i njegova svita sve rade samo da hrvatskog čovjeka još više osiromaše, sve samo za vlastiti probitak, slavu, fotelju, jer oni su elita, oni znaju što rade, a mi smo svi nepismeni i neuki, pa se nemamo što buniti.

Hrvatska je postala talac sukoba Milanović – Linić, SDP je privatizirao državu za svoje partijske obračune, postao je gori od HDZ-a iz najgorih vremena. Jer se za HDZ-a masovno pljačkalo, ali današnji SDP razbija sve oko sebe, državu, sustav, demokraciju... Sve to vide i hrvatski građani, pa uopće ne čudi što je već blizu polovice njih za prijevremene izbore, odnosno za Milanovićev odlazak. Svi to vide, samo ne vide Milanović i njegovi trabanti. Štoviše, Milanović kaže da bi njegov odlazak sada bio ravan izdaji! Kako bi bilo da to okrenemo, pa da se pitamo nije li izdaja države i naroda ostati na vlasti unatoč totalnom kaosu koji on proizvodi?

Koliki je kaos u Milanovića, dovoljno je čuti što je jučer izvalio na komemoraciji u Jasenovcu. Tako on kaže da je NDH imala propise koje je prerevno počela provoditi i prije Trećeg Reicha te da se u NDH provodio teror nad pripadnicima manjina prije nego što je Njemačka napala SSSR, dva mjeseca prije. I veli da izravno ubijanje i istrebljivanje manjina Europa nije vidjela prije invazije Njemačke na SSSR, osim u NDH. Pita se čovjek, je li Milanović kad čuo i čitao o Nürnberškim zakonima? Je li čuo za Kristalnu noć, možda za Dachau? Je li, uopće, Treći Reich postojao prije NDH? Zar doista imamo premijera kojemu nedostaje elementarne zdrave pameti? Jer na takvo prekrajanje elementarnih povijesnih istina čovjeku pamet stane!

Predsjednik Ivo Josipović se pak na to nadovezao i rekao: „To govori da zlo nije nestalo, da je tu i da vreba, ne dajmo mu priliku". Doista, gdje je to zlo? Nevjerojatno je kako Josipović uživa u tome da postoji nekakav strah, cinkanje, mutež, sukobi. On plaši svoj narod koji bi ga ponovno trebao izabrati. Nečuveno! Tko danas imalo relevantan ima nekakve simpatije prema NDH? Baš nitko! Ali zato ima jako mnogo onih, kao što su upravo Milanović, Josipović i Leko, koji gaje simpatije prema Titu i njegovom zločinačkom sustavu. To je širenje zla i mržnje, čega nema nigdje u normalnim demokracijama. Umjesto da se u Jasenovcu odaje pijetet, iz godine u godinu ondje se proizvode novi obračuni, i tako se samo jasenovačke i sve druge žrtve iznova obeščašćuju!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 61

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
10:13 05.05.2014.

Josipović u dosadašnjem radu nije učinio apsolutno ništa korisnog... Par puta se samo javio kada je trebalo kritizirati HDZ... Da li nam je takav fikus potreban i sljedećih 5 godina?

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:15 05.05.2014.

To su djelitelji ovog društva. Milanović i Josipović temelje svoju karijeru na opetovanom kreiranju razdora među ovim narodom. To su mrzitelji ove zemlje. Pored ovakve krize u državi oni pričaju o ustašama, NDH itd. Uvijek dižu ove teme i stvaraju tenzije. Vrijeme je da odete gospodo.

Avatar darkkati
darkkati
10:19 05.05.2014.

izmišljaju neprijatelje , to je radio skh-a , ništa novo.