leti za sad

Josipović putuje u New York na otvaranje Opće skupštine UN-a

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Josipović putuje u New York na otvaranje Opće skupštine UN-a
20.09.2013.
u 15:38
Sudjelovanje na Općoj skupštini hrvatski predsjednik tradicionalno će početi posjetom koji organizira američki predsjednik Barack Obama
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sudjelovat će na otvaranju 68. Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku od 24. do 27. rujna ove godine.

Sudjelovanje na Općoj skupštini hrvatski predsjednik tradicionalno će početi posjetom koji organizira američki predsjednik Barack Obama uoči otvaranja Opće skupštine, a govor na Općoj skupštini održat će u četvrtak.

Osim toga, predsjednik Josipović obratit će se na sastanku inicijative glavnog tajnika UN-a i UNESCO-a pod nazivom "Global Education First Initiative" te na obilježavanju dvadesete obljetnice Bečke konferencije o ljudskim pravima. Hrvatski predsjednik također će nazočiti sastanku predsjednika država koji saziva poljski predsjednik Bronislaw Komorowski, a posvećen je istočnom partnerstvu.

– U sklopu otvaranja Opće skupštine, predsjednik Josipović imat će susrete s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom, predsjednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem te predsjednikom vlade Republike Albanije Edijem Ramom, a na marginama će održati i niz neformalnih sastanaka s predsjednicima država i vlada. Dan uoči otvaranja Opće skupštine hrvatski predsjednik održat će predavanje na temu „Religija u postkomunističkom i postkonfliktnom društvu: Hrvatsko iskustvo“ na sveučilištu Yale (Divinity School). Zadnji dan boravka u SAD-u predsjednik Josipović posjetit će hrvatske iseljenike u Pittsburghu i sastati se s predstavnicima Hrvatske bratske zajednice – priopćeno je iz Ureda predsjednika.

>> Sezonska radna knjižica za predsjednika Josipovića

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.