Bivši pomoćnik ministra

'Cilj pljačke u Heinzlovoj nisu bili ni novac ni zlato, već neki mnogo viši interesi'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
'Cilj pljačke u Heinzlovoj nisu bili ni novac ni zlato, već neki mnogo viši interesi'
08.04.2016.
u 11:34
Joško Morić kaže kako je ovom pljačkom diskreditiran sustav i dokazana nedjelotvornost sustava te da je nužno da odgovornost snosi vrh policije
Pogledaj originalni članak

Cilj pljačke u Heinzlovoj nisu bili ni novac ni zlato, već neki mnogo viši interesi, zaključio je to bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova Joško Morić gostujući jutros u "Poligrafu" Hrvatskog radija. 

– U financijskom smislu taj plijen nema nikakvu vrijednost jer se pretpostavlja da se uz novac nalazila i potvrda s podacima o brojevima novčanica – rekao je Morić. Istaknuo je kako se novac i zlato nisu smjeli nalaziti u tom sefu te da je ovom pljačkom diskreditiran sustav i dokazana nedjelotvornost sustava te da je nužno da odgovornost snosi vrh policije.

Umirovljeni profesor Pravnog fakulteta i Policijske akademije Petar Veić kaže pak kako čelnici policije nisu trebali biti smijenjeni dok im se ne dokaže krivnja i odgovornost. 

– Profesionalci ne daju ostavke, ostavke daju političari – rekao je Veić. 

Stručnjak za sigurnost Bono Marjanović rekao je da će osim čelnika odgovornost snositi i osobe koje su bile dežurne u vrijeme događaja. I on je uvjeren da su interesi mnogo veći nego vrijednost koja je odnesena te da se nijedan vanjski počinitelj ne bi drznuo to učiniti bez unutarnje potpore.

>> Osumnjičenici na ispitivanju u USKOK-u, očekuje se da će se otac i sin Ivić vratiti u Hrvatsku i predati

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

SO
Somelier
12:58 08.04.2016.

Dobro sada smo saznali da su ukradeni "viši interesi" i da ta krađa nije mogla biti izvedena bez pomoči iz unutra. Kaj je je.

DU
Deleted user
11:44 08.04.2016.

Ma koji viši innteresi? Dugogodišnji "javašluk" s "posvetom" druga Ranko(vića)

DU
Deleted user
12:12 08.04.2016.

ma treba naći dežurnu čistačicu i dostavljača pa na sud.......nije valjda kriv gazda...oni bili na janjetini ....ima čak i masne fleke za dokaz.....