fakultet za sve

Jovanović: Svi redovni studenti moći će besplatno studirati

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Jovanović: Svi redovni studenti moći će besplatno studirati
02.08.2012.
u 11:59
Vlada je omogućila redovnim studentima besplatno studiranje tijekom svih godina. Iz državnog proračuna namjerava se za studente izdvojiti 668 milijuna kuna.
Pogledaj originalni članak

Svi redovni studenti moći će besplatno studirati, najavio je danas ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na sjednici Vlade. Vlada je inače još u svibnju donijela odluku da se u akademskoj godini 2012./13. iz državnoga proračuna subvencioniraju troškovi školarina samo prvih godina preddiplomskih i diplomskih studija.

Novom odlukom Vlada je omogućila redovnim studentima besplatno studiranje tijekom svih godina.

Uvjete koje studenti moraju ispunjavati za punu subvenciju participacije troškova studija pročitajte u odluci Vlade.

Sredstva potrebna za punu subvenciju participacije u troškovima studija utvrđuju se na temelju upisnih kvota redovnih studenata koje utvrde javna sveučilišta, veleučilišta i visoke škole. Porast ukupne upisne kvote redovnih studenata na razini pojedinoga sveučilišta, veleučilišta i visoke škole koji je veći od 5% godišnje neće se subvencionirati, objašnjavaju u Vladi. Iz državnog proračuna namjerava se za studente izdvojiti 668 milijuna kuna.

Sredstva potrebna za punu subvenciju troškova određuju se na temelju broja redovnih studenata koji nisu diplomirali i koji su stekli 55 ili više ECTS bodova u prethodnoj akademskoj godini uvećan za 5%.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

TH
than
12:24 02.08.2012.

Ovoga puta nije sa faksa na posao, vec sa faksa na burzu ili robovanje za 1600 kuna. Inace ovo nema prevelikog smisla. Financirati studiranje za deficitarne profesije, ajde. Ali za stancanje novih ekonoma, upravnih pravnika, kroatista i cega sve ne, ovo je samo bacanje para. No valjda to rade da im ne bi navalili na HZZ. Jos ce vratiti i vjecito studiranje samo da se sto kasnije prijave kao nezaposleni.

DO
dodgjeka
12:25 02.08.2012.

Svaka ti čast Ministre jer će jednog dana nestati oni vječiti studenti kada budu morali sami plaćati.Kakav je to student koji tek prije umirovljenja polaže ispite.

CH
chemica
12:16 02.08.2012.

Ono što je HDZ-u bilo "prekomplicirano", riješili su kukurikavci. Potvrda činjenice da je svaka vlast bolja od "domoljubne"