seizmološka služba

Jutros treslo kod Zadra - Kod Starigrada potres magnitude 2,1 prema Richteru

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Jutros treslo kod Zadra - Kod Starigrada potres magnitude 2,1 prema Richteru
08.02.2023.
u 14:09
Nema izvješća da su potres osjetili stanovnici bližeg područja. Posljednji nešto jači potres od 4,7 prema Richteru na tom je području zabilježen u studenom 2020.godine, srećom bez značajnih posljedica.
Pogledaj originalni članak

Jutros, 8. veljače 2023. godine u 05 sati i 06 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres s epicentrom kod Starigrad Paklenice. Magnituda potresa iznosila je 2.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na II-III stupnja EMS ljestvice - izvijestili su seizmografi. Nema izvješća da su potres osjetili stanovnici bližeg područja. Posljednji nešto jači potres od 4,7 prema Richteru na tom je području zabilježen u studenom 2020.godine, srećom bez značajnih posljedica.

VIDEO: Vrijeme istječe, a broj žrtava raste: Preko 79 tisuća ljudi uključeno je u operacije spašavanje

Večernji TV

Večernjakov novinar o posljedicama potresa u Siriji: Gdje je nestalo čovječanstvo danas?

Brojevi žrtava nakon razornog potresa u ponedjeljak koji je teško pogodio Tursku i Siriju rastu iz sata u sat. Spasioci u obje zemlje tragaju za preživjelima u utrci s vremenom. No Turskoj je stigla pomoć sa svih strana svijeta, a Sirija je ostala prepuštena sama sebi. Najvećim dijelom zbog sankcija međunarodne zajednice koje su u toj zemlji na snazi od 2011. godine. Sirijci mole SAD i EU da ih u ovim trenucima barem malo ublaže.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TE
Templo
15:10 08.02.2023.

Ma da, 2.1 bas gadno trese! Nekad, ne tako bas davno, si se morao potruditi da bi postao novinar, a danas......