crna bilanca

Južina odnijela živote troje Osječana, najavljuju zahlađenje

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Južina odnijela živote troje Osječana, najavljuju zahlađenje
09.01.2011.
u 13:47
- Riječ je mahom o kroničnim bolesnicima, ali valja podsjetiti i mlađe da i oni mogu biti na udaru, kažu liječnici.
Pogledaj originalni članak

Južina je u posljednja četiri dana odnijela tri života u Osijeku. Crna je to bilanca uzrokovana naglim porastom temperature i zatopljenjem.

- Riječ je mahom o kroničnim bolesnicima, ali valja podsjetiti i mlađe da i oni mogu biti na udaru, posebice ako u obitelji već imaju nekoga oboljelog od moždanog ili srčanog udara. To je genetika - upozorava dr. Silva Butković-Soldo, predstojnica Klinike za neurologiju KBC Osijek kojoj je “dan D” bio 6. siječnja. Nakon toga liječnici su odahnuli jer u posljednja 24 sata nisu zabilježili niti jedan smrtni slučaj. Tijekom proteklog dana obavili su šest pregleda.

- Trenutno je stabilno dobro. Važno je da se pacijenti podsjete na redovito uzimanje lijekova - napominje dr. Butković-Soldo.

Živa u termometru u ponedjeljak bi se trebala ponovno spustiti. Spas je to za Osječane.

- Vrijeme prilagodbe je prošlo, a iskustvo pokazuje da onaj tko je bio predodređen da bude žrtva, taj je žrtvovan. Sada će doći do sniženja temperature zraka, ali neće biti velikih amplituda - ističe metereolog Željko Lazanin napominjući kako su ovakva stanja poznata i primjerena našem podneblju

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

FI
Fieldhockey
16:54 09.01.2011.

Malo stara vijest. Još u četvrtak ujutro bilo je to troje preminulih.

BA
baš
17:37 09.01.2011.

mahom kronični bolesnici, a mogu biti na udaru i genetski tipovi - pa ne očekuje se baš od zdrava čovjeka da rikne!

KA
karambita
09:38 14.01.2011.

Nije kriva juzina nego nacin ishrane.....Slavonci ne mogu bez svinjetine...po citavu godinu krkaju samo svinjetinu, cvarke, kobacice, kulen i sta je rezultet svega toga....dva metra bez geometra.....zasto u drugim krajevima gdje se ljudi normalnije hrane, zasto tamo ne umiru u tolikoj mjeri kao u Slavoniji.......zasto o tome ne pisete