PROMO

Kad će? Sad će! Postani profesionalac u kuhinji uz PIK Slow cooked selection

Kad će? Sad će! Postani profesionalac u kuhinji uz PIK Slow cooked selection
19.09.2024.
u 10:19
Jedinstvenu PIK-ovu liniju, pomoću koje barem na jedan dan svi mogu postati vrhunski chefovi, čine četiri proizvoda: PULLED PORK/TRGANA SVINJETINA, PULLED BEEF/TRGANA JUNETINA, SPARE RIBS/SVINJSKA REBARCA i PORK KNUCKLE/BUNCEK.
Pogledaj originalni članak

PIK Vrbovec, kao kompanija koja je posvećena inovacijama i prilagođavanju tržišnim trendovima te je lider u uvođenju elementa funkcionalnosti, ponosno kao dio svog asortimana ističe liniju proizvoda polugotovih mesnih jela - PIK SLOW COOKED SELECTION.

SLOW COOKING je termička priprema proizvoda koji se kuha zatvoren u vrećici, zajedno s dodanim začinima, duže vremensko razdoblje i na niskim temperaturama. Takvim načinom termičke obrade proizvoda cilj je omekšati strukturu mesa i učiniti ga sočnijim, a istovremeno zadržati začine te istaknuti okus samog proizvoda.

Benefiti slow cookinga su poboljšani okus jer se meso marinira u vlastitom soku, bolja tekstura i mekoća mesa, smanjeno vrijeme pripreme jela te brza i jednostavna priprema.

Ovu PIK-ovu liniju, pomoću koje barem na jedan dan svi mogu postati chefovi, čine četiri proizvoda: trgana junetina, trgana svinjetina, rebarca i buncek.

PULLED BEEF, kao klasično američko jelo s roštilja, proizvodi se od najmekšeg dijela junećeg buta te se 8 sati, na temperaturi od 83°C, priprema tehnikom slow cookinga. Svojom nevjerojatnom sočnošću i mekoćom, Pulled beef osigurava vrhunsku kvalitetu i okus koji će oduševiti i najzahtjevnije gurmane.

PULLED PORK, točnije trgana svinjetina se prilikom proizvodnje kuha šest sati, a porcija za dvije osobe je gotova za pola sata u pećnici ili samo 15 minuta ako se priprema na roštilju. Idealno ju je poslužiti u pecivu ili tortilji, a može se jesti i klasično sa prilogom.

SPARE RIBS ili svinjska rebarca pri proizvodnji kuhaju se pet sati na temperaturi od 83 °C. Kao i u slučaju PULLED PORKA, porcija za dvije osobe je gotova za pola sata u pećnici ili samo 15 minuta ako se priprema na roštilju. Rezultat je uvijek isti - sočno jelo, toliko mekano da se meso samo odvaja od kosti.

PORK KNUCKLE ili svima dobro poznata svinjska koljenica, koja je tradicionalno jelo kontinentalne Hrvatske, kuha se pet sati u PIK-u na temperaturi od 78 °C. Konačan rezultat, nakon što se u pećnici peče 45 minuta, je hrskava korica iza koje se krije nezaboravan buncek kojeg će svi obožavati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr