OGORČENI STANARI

Kad padne malo jača kiša Plitvička je ulica doslovce potopljena

Foto: PIXSELL
Kad padne malo jača kiša Plitvička je ulica doslovce potopljena
13.04.2010.
u 14:00
Odvodnja i obnova ulice ne mogu se izvesti prije nego što Elektra zakopa nadzemne vodove, poručuju iz Upravnog odjela za komunalni sustav grada Varaždina
Pogledaj originalni članak

Čim padne malo jača kiša, naša ulica doslovce pliva. Nije izvedena odvodnja i mjestimično voda bude čak do polovice automobilske gume, žale se Vjekoslav i Nevenka Danko, stanari Plitvičke ulice u Brezju.

Njihove riječi o poplavama potvrđuje i Zlatko L., koji dodaje da nikako da se zakopaju nadzemni vodovi struje. Smeta ga, kaže, što se ne poduzima ništa ni da se spriječe oni koji dovoze smeće u okoliš. Plitvička je, naime, na rubu grada i mnogi iskrcavaju građevinski otpad ili obično smeće po livadama.

– Naši su predstavnici više puta na Gradskom vijeću i drugdje otvarali problem Plitvičke ulice. Slušamo obećanja već dugi niz godina. Ali ništa se ne događa – kaže obitelj Danko.

Srž problema otkrio nam je stanar Ivica Kruhoberec.

– Još imamo nadzemne vodove struje. I prije nego što se zakopaju Grad ne želi rekonstruirati cestu. Prebacuju si loptice s Elektrom. No, valja naglasiti da smo jedna od rijetkih ulica u gradu koju su stanari prije 20-ak godina sufinancirali, mislim s pola iznosa. A prije par godina, kad je uvođena kanalizacija i raskopana cesta, nije obnovljen asfalt. Samo je u rupe ubačen beton i sad sve puca oko njih – kaže Kruhoberec.

Problem stanara Plitvičke ulice iznijeli smo Upravnom odjelu za komunalni sustav.

– Odvodnja se ne može riješiti sama. Mora se rekonstruirati čitava cesta. Treba je izvaditi i zamijeniti, staviti rubnike. Prije toga Elektra mora zakopati vodove i riješiti javnu rasvjetu. Već to obećavaju 2-3 godine, ali nikako da i obave svoj dio posla – kaže Roberto Krajcer iz Upravnog odjela.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.