specijal: Putin - uspon i pad

Zašto je bolesni Jeljcin izabrao baš Putina: Rusiju je iz sjene vodila moćna skupina, zvali su je Obitelj. Oni su odlučili

Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/NEWSCOM
Zašto je bolesni Jeljcin izabrao baš Putina: Rusiju je iz sjene vodila moćna skupina, zvali su je Obitelj. Oni su odlučili
03.04.2022.
u 22:27
postoji više teorija o tome kako je i zašto Jeljcin izabrao baš Putina za premijera, a potom i za budućeg predsjednika i kako je Putin stekao Jeljcinovo povjerenje, a sve vode k zaključku da je Jeljcin s najužim krugom ljudi oko sebe tražio svojeg nasljednika, nekoga tko će ga dostojno zamijeniti na predsjedničkoj poziciji. Da taj izbor nije bio nimalo lak i jednostavan, najbolje svjedoči činjenica da je Jeljcin u godinu i pol dana svog drugog predsjedničkog mandata, točnije od proljeća 1998. do ljeta 1999. godine, promijenio četiri premijera.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
Ključne riječi


Komentari 8

DU
Deleted user
00:32 04.04.2022.

Samo naivni i potkapacirani likovi misle da se političari bilo kog ranga, i bilo gdje u svijetu "odjednom pojave" i dođu na položaj. Oni se još od rane mladosti pripremaju da ih jednog dana vladari iz sjene aktiviraju. Tako je svugdje u svijetu na svim razinama.

MA
Manolo46
01:25 04.04.2022.

Putin se brusio i na svjetskom ekonomskom forumu odnosno na njihovim programima, tako je bar rekao Klaus Schwab, valjda on zna jer oni vodi WEF.

Avatar majkuvam
majkuvam
16:27 04.04.2022.

Zašto su Kinezi baš izabrali Xija?Stanje u svijetu pokazuje da su i Rusi i Kinezi bili u pravu.