Pavle Kalinić:

'Kakav je to rat dovoljno govori da se Europa snabdijeva plinom koji prolazi kroz Ukrajinu'

'Kakav je to rat dovoljno govori da se Europa snabdijeva plinom koji prolazi kroz Ukrajinu'
24.03.2022.
u 23:28
Rusija ne može izgubiti u tom sukobu jer ima nuklearno oružje - naglasio je Kalinić.
Pogledaj originalni članak

Sigurnosni stručnjak Pavle Kalinić danas je bio gost emisije u studiju Večernjeg lista te se osvrnuo na ratna zbivanja u Ukrajini.

– Naravno da Ukrajinci imaju stare zrakoplove jer nisu uspjeli nabaviti nove. Ali nemaju samo Ukrajinci zastarjele avione MiG-29, pa i Srbiji su ih poklanjali. I ovo što ćemo mi kupiti, Rafale, oni također nemaju komponentu smanjene vidljivosti za radare. Smatram da bismo mi trebali kupiti četiri ili šest najnovijih aviona F-35. Pa da se naši piloti obučavaju na tome. Koji je smisao ići sa zastarjelom tehnologijom, s kime ćete se moći nositi na taj način - kazao je Kalinić i dodao:

- Taj rat u Ukrajini mogao se izbjeći, no ovo je, između ostalog, udar i na Njemačku zbog plina. A kakav je to rat dovoljno govori da se Europa snabdijeva plinom koji prolazi kroz Ukrajinu.

 

Može li se usporediti opremljenost ukrajinskih, ruskih i NATO vojnika?

– Iz Hrvatske ubrzano odlaze šljemovi, pancirke i nešto oružja. Zapad će se za Ukrajinu boriti do posljednjeg Ukrajinca. To je tragedija manjih nacija. Pitanje je tko je ekipi koja je sad na vlasti u Ukrajini pomogao da dođe tamo. A Rusija ne može izgubiti u tom sukobu jer ima nuklearno oružje - naglasio je Kalinić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

DU
Deleted user
02:54 25.03.2022.

Kalinic kao i Zoki ponavlja lazi koje plasira Kremljin. Tko je Zelenskog doveo na vlast? 70% glasova. Nevjerovatna kolicina gluposti u medju rashodovanim kadrovima sdpa

DU
Deleted user
06:15 25.03.2022.

Pa dobro, tko više forsira ovog kretena? Pa djeca iz vrtića bi složila pametniji tekst. Rafale je njemu zastario??? I ovo za radar! Pa upravo rafale ima sposobnosti djelomične nevidljivosti, ne kao stealth zrakoplovi ali djelomično je nevidljiv za radare. I sve ostalo što je nadrobio. Lik je kjeten i gotovo.

ZA
zagi101
01:33 25.03.2022.

putinofili na aparatima, pa vaš omiljeni diktator je već popušio na svim poljima još mu jedino ostaje da si spraši metak u čelo