DANAS U VEČERNJEM

Kako je Bandić nagovorio SDP-ovce da glasaju za Bernardića

Naslovnica
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Milan Bandić
23.11.2018.
u 00:05
Milan Bandić i danas kontrolira dio zagrebačkog SDP-a, a dokaz su i dvoje vijećnika koje je u Skupštini dobio na svoju stranu.
Pogledaj originalni članak

Velik dio SDP-ovaca pod našim je utjecajem, vjeruju nama. Evo, tu gdje sjedite sjedio je i Davor Bernardić kada se borio da postane šef SDP-a. Došao je ovamo zamoliti nas da mu pomognemo da pobijedi, da razgovaramo sa SDP-ovcima s Peščenice da upravo njemu daju glas. Mi smo to za njega, kao prijatelja i super dečka, i napravili. Svima našima koji nisu članovi stranke Milan Bandić, nego SDP-a, rekli smo da glasuju za Beru.     

Ovom izjavom Ivan Šikić, u osamdesetima predsjednik Skupštine općine Peščenica, poznat i kao Bandićev politički otac, čovjek koji je politički stvorio zagrebačkoga gradonačelnika, a koju je kazao za Večernji list, potvrdila se javna tajna – Bandić je pomogao Bernardiću da postane šef SDP-a jer u svojoj bivšoj stranci ima svoje spavače, ljude koji nisu prešli zajedno s njime u stranku Milan Bandić 365, ali koji će, kada treba, glasati onako kako im on kaže.

Šikićeva je izjava to zanimljivija kada se zna da gradonačelniku Milanu Bandiću za izglasavanje gradskog proračuna 13. prosinca treba 26 skupštinskih ruku, a on ih ima 23. Što znači da mu troje zastupnika trenutačno nedostaje i da bi ih lako mogao potražiti među oporbom, možda ponovno među SDP-ovcima. Ne bi to bio prvi slučaj. Od lokalnih izbora na Bandićevu je stranu već prešlo dvoje SDP-ovih skupštinara, oboje inače zaposlenika Holdinga, odnosno na plaći kod Milana Bandića. Riječ je o Radenku Tomiću, koji je to napravio prije nešto više od godinu dana, te Tamari Čubretović, koja je to napravila ubrzo nakon što je Gordan Maras postao šef zagrebačkog SDP-a. A nedavno je Bandiću sa svojim vijećničkim mandatom otišao i Zoran Rotim, potpredsjednik mjesne organizacije Novi Zagrebu - istok, koji je bio zamjenik Tihomiru Barišiću, Bernardićevu vjenčanom kumu.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

Ne propustite i sljedeće teme:

>>Restrikcije za Bleiburg: Kazna za 'za dom spremni' i 10.000 eura

>>Zašto je hrvatski crni petak samo sjena onoga u Europi i SAD-u

>>Dosad najveći Tuđmanov kip dosezat će sedam metara

>>Sukob interesa: tri slučaja zbog zapošljavanja Plenkovićeve rodbine

Naslovnica

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BU
busbus59
09:01 23.11.2018.

A vidi Kurca na naslovnici! Neprocjenjivo za Austrijanke! Svako malo protestiraju i viču : Hoćemo Kurca, Hoćemo Kurca !

Avatar Marivelsa
Marivelsa
00:53 23.11.2018.

Želiš naći sebi ženu za jednu noć? Idu na ==> www.3xDate.top

JA
JaneFontaine
00:27 23.11.2018.

Započnem zarađivati ​​95 USD po satu za rad na mreži iz vašeg doma za par sati dnevno ... Nabavite standardnu ​​naknadu tjedno u tjednu. više posjetite ovdje.....................>>>>> www.WebJob33.Com