Kolumna

Kakva tvrda kohabitacija, spustili su se na osobnu razinu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Kakva tvrda kohabitacija, spustili su se na osobnu razinu
09.05.2020.
u 13:11
Mnogi su se vratili u svoje rovove koje, očekujući novi val, nisu nikad ni zatrpali. I sada su došli na svoje
Pogledaj originalni članak

Ostavite se društvenih mreža ako ne možete bez sočnih prizemnih prepucavanja jer se jednako dobro možete zabaviti i prateći raspravu na vrhu države. Nakon što je čelnik vodeće oporbene stranke prvog čovjeka zakonodavne vlasti nazvao rektalnim alpinistom, sada su se predsjednik države i Vlade spustili na razinu virtualne rasprave. Iz čega, razumije se samo po sebi, puno toga možemo naučiti, primjereno ozbiljnosti situacije u državi.

Publika je stavljena pred dvojbu, treba ocijeniti čiji je postupak u Okučanima predstavljao kukavički čin. Premijera Andreja Plenkovića, kako tvrdi predsjednik Zoran Milanović, jer je u Okučanima ostao na obilježavanju obljetnice Bljeska iako se u protokolu pojavio sudionik koji je na sebi imao majicu sa simbolom HOS-a ili se kukavički ponio predsjednik države, kako je otpovrnuo premijer, jer je zbog toga otišao s obilježavanja Bljeska.

Naravno, i proteklih smo dana svjedočili po reakcijama da u Hrvatskoj nema težeg pitanja jer su se mnogi vratili u svoje rovove koje, očekujući novi val, nisu nikad ni zatrpali. I sada su došli na svoje. Šef države bio je rezolutan, “bukači u ZDS-u”, kaže, “u protokol mi neće ući”. Doduše, premijer kaže kako za provokaciju u Okučanima nije znao, inače bi je spriječio, ali opet je podsjetio da je Račanova Vlada registrirala HOS sa spornim grbom, u koji je i Milanović samo gledao kao premijer na mimohodu za obljetnicu Oluje.

Ali, rasprava nije stala na tomu jer je šef države preporučio premijeru da prestane “zapomagati o stvarima koje su bile prije tri, četiri godine”, optužio ga da je u šatoru “huškao polusvijet da govori najgroznije stvari o mom ocu” aludirajući na Penavina savjetnika i vukovarskog branitelja Tomislava Josića te je pitao je li se i on trebao rasplakati kao Plenković jer već četiri godine slušamo kako je netko spomenuo njegovu majku.

“Milanović iznosi laži i neistine”, ustvrdio je premijer dodavši kako to postaje njegova konstanta, te nakon duge argumentacije zaključio: “Kada sam govorio o tvrdoj kohabitaciji, onda je to – to.” Da bar jest, ali ovo s tim nema veze. Ovo je puko spuštanje državnika na osobnu razinu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

ČE
četnicinadržavnojsisiurh
13:22 09.05.2020.

Nakon što je čelnik vodeće oporbene stranke prvog čovjeka zakonodavne vlasti nazvao rektalnim alpinistom, sada su se predsjednik države i Vlade spustili na razinu virtualne rasprave. a kad je lik koji je 1991 utekao iz rata u pariz branitelja nazivao panjem to je bilo kao ok...

JB
JOKI_BROKI
13:53 09.05.2020.

borci iz brisel bojne

Avatar NasaPosla
NasaPosla
15:36 09.05.2020.

Opet svađa oko gospodarstva?