Istraga

Kalinić je jednu putovnicu dobio u PUZ-u

Foto: Press
Kalinić je jednu putovnicu dobio u PUZ-u
Autori ija, mb
30.06.2010.
u 19:13
O tome kako je Kalinić dobio putovnicu na ime Drage Cesara svjedočit će djelatnici zagrebačke policije.
Pogledaj originalni članak

Putovnica na ime Drage Cesara kojom se koristio Sretko Kalinić (36), odbjegli pripadnik zemunskog klana i osuđenik za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića 2003. koji je prije gotovo mjesec dana ranjen u Zagrebu, izdana je u PU zagrebačkoj.

U putovnici je bila Kalinićeva slika, a prema svemu sudeći, služeći se lažnim identitetom Drage Cesara, on ju je osobno podigao na šalteru PUZ-a u Petrinjskoj ulici u Zagrebu. Kada i kako, pitanje je na koje bi tijekom istražnog postupka koji se zbog krivotvorenja isprava protiv Kalinića vodi na zagrebačkom Županijskom sudu trebali odgovoriti djelatnici PUZ-a koje je sud pozvao za svjedoke.

Druga putovnica kojom se Kalinić koristio, na ime Mladena Mandića, izdana je u jednom od hrvatskih konzulata u BiH, a tijekom istražnog postupka obje će se putovnice grafološki vještačiti. Kaliniću, koji se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode, određen je pritvor.

Inače, u rješenju za određivanje pritvora spominje se i da je Kalinić više godina neprijavljeno živio u Zagrebu, o čemu, očito, ni SOA ni policija godinama ništa nisu znale.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BA
Bandit
19:39 30.06.2010.

He ma kraj nase policije moze da nasred trga u Zagrebu sjedi i sam Ratko Mladic nase jake snage mupa nebi ga zasigurno primjetile :)

OB
-obrisani-
09:39 01.07.2010.

Na jednoj sednici suđenja Šešelju gde se po ko zna koji put pojavio zaštićeni svedok, što znači da mu javnost nije videla lice a glas je bio izobličen, šešelj se konačno pobunio i rekao da je vrlo moguće da mu tužilaštvo na ovaj način podmeće svedoke sa lažnim identitetom. Jer, kaže Šešelj, ako svedok ima lažan identitet, i laže da se zove tako i tako, a javnost to vidi, verovatnost je velika da neko prepozna tog svedoka, zna njegovo pravo ime, i upozori odbranu na to. Ovako, reče Šešelj, svedoka vidi samo on a otkud on da zna da li to baš ona osoba za koju se predstavlja. Na to mu sudija odgovorio da u svakom slučaju svedok mora biti identifikovan ličnim ispravama, pasošem recimo. šešelj mu tad nabroji nekoliko poznatih srpskih kriminalaca koji imaju i više originalnih pasoša, dakle ne falsifikata, na različita, razna imena. Većinom su to hrvatske putovnice, reče Šešelj. Sve ovo se odigravalo pre godinu, dve. Još je tada i Šešelj, i dobar deo javnosti, znalo za ovakvu praksu, naročito hrvatskih vlasti, pa ništa nije poduzeto. Sad se kao nešto snebivaju i pitaju se ko je izdavao kaliniću originalne putovnice sa lažnim imenima! kaj god! A šta ćemo sa ostalim putovnicima? Kako je do takve putovnice došao, na primer, Legija? I ostale legije?

BU
burgos0308
09:00 02.07.2010.

Ma što policija i Soa nije znala ? To je jedna hobotnica čiji krakovi završavaju na šalteru sa službenicima . A tko su ti službenici ? Oni isti koji su tu čučali za vrijeme komunizma . Nacionalnosti ? Mislim da je svima jasno . Zato se slažem, sa konstacijom gosp. Žarka Domjana , da na određenim poslovima ne mogu raditi raditi Srbi. I to bez obzira na deklariranu ravnopravnost. Znam da će se Srbi propeti na zadnje noge .Zašto ? Jer oni vole biti na poslovima gdje mogu prcati druge ljude, a usput ništa ili malo raditi . A za raditi štetu Hrvatskoj , e tu su jako agilni i predani poslu. A tko misli drugačije , taj je jako naivan, sklon amneziji ,uglavno štetniji i opasniji od gore spomenutih šalterskih službenika.