napad hamasa na izrael

Kalinić: Priča da Izraelci nisu znali za napad, ne vjerujem u to. Gdje je bila vojska?

Foto: Vecernji tv
Zagreb: Bivši pročelnik Ureda za hitne situacije Pavle Kalinić
Foto: Reuters/PIXSELL
Izrael Hamas
Foto: Reuters/PIXSELL
Izrael Hamas
Foto: Reuters/PIXSELL
Izrael Hamas
Foto: Reuters/PIXSELL
Izrael Hamas
Foto: Reuters/PIXSELL
Izrael Hamas
Foto: Reuters/PIXSELL
Izrael
Foto: Reuters/PIXSELL
Izrael
Foto: Reuters/PIXSELL
Izrael
Foto: Reuters/PIXSELL
Izrael
19.10.2023.
u 09:45
Ne vjerujem da nisu postojale informacije o napadu, smatra Kalinić
Pogledaj originalni članak

Bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, komentirao je sukob između Hamasa i Izraela, kao i uvođenje kontrola na slovenskim granicama s Hrvatskom.

"Stvar je vrlo jednostavna, više zemalja ima satelitske snimke kojima se može utvrditi tko je kriv. Čak je šef kabineta Benjamina Netanyahua rekao da se u toj bolnici skriva Hamas i da će biti napadnuta. Kasnije je ta snimka izbrisana. Naravno da jedni druge optužuju. Nemamo dovoljno informacija da bismo donijeli zaključke, ali 2014. imali smo napad na školu u vezi s kojim je Izrael tvrdio da ne stoji iza njega pa se istragom Ujedinjenih naroda utvrdilo suprotno”, kazao je Kalinić za N1.

Moglo bi biti i gore za Gazu i njene stanovnike kad krene izraelska kopnena ofenziva, ali ona je još uvijek “na čekanju”. "Što se napada tiče, ne vjerujem da nisu postojale informacije o njemu”, smatra Kalinić. Pritom se osvrnuo na izraelskog premijera. "Mislim da je Netanyahu jako podijelio Izrael i da je njegovo vrijeme prošlo. Zato smatram da bi na odlasku trebao pustiti Barghoutija iz zatvora i stvoriti temelje za mirno rješenje i kreiranje države Palestine", kazao je.

Video: Izraelski tenkovi stacionirani na jugu

U svemu tome ciljeve ima i Hamas, zato se odlučilo krenuti u onako brutalan i krvavi napad. Bilo je jasno da će odgovor na njega biti žestok.

VEZANI ČLANCI: 

"Pitanje je koliko je premrežen stranim obavještajnim službama. Priča da Izraelci nisu znali za napad, ne vjerujem u to. Mislim da su presposobni. Kako su mogli dopustiti da Hamas drži kibuce deset sati? Gdje je bila izraelska vojska? Ne vjerujem u to", kazao je.  Kalinić, kao i mnogi drugi, vjeruje da se napadom željelo spriječiti potpisivanje diplomatskih sporazuma između Izraela i Saudijske Arabije.

 

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Marko
Marko
10:49 19.10.2023.

Davno sam baš ovdje napisao da je to novi 9/11

Avatar Idler
Idler
10:07 19.10.2023.

Gdo pa je tej ?

Avatar kastanjer2
kastanjer2
11:44 19.10.2023.

Znači Kalinić predlaže puštanje Barghoutija ekstremista isti kao što je Mohammed Deif, Hamasov vojni zapovjednik. Genijalno. 2 ekstremista će stvoriti Palestinsku državu. Bravo Kaliniću.