Vukovar

Kandidat za gradonačelnika Ivan Penava obećao otvoriti 500 radnih mjesta do kraja mandata

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Kandidat za gradonačelnika Ivan Penava obećao otvoriti 500 radnih mjesta do kraja mandata
12.06.2014.
u 22:01
Spomenuo je osnivanje obrtničke ulice, udruživanje obrtnika u cehove i klastere kao i pokretanje akcije, po uzoru na Kupujmo hrvatsko, koja bi nosila naziv Grad, to smo mi.
Pogledaj originalni članak

U rodnoj kući Lavoslava Ružičke večeras je održan središnji predizborni skup koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a pred nedjeljne prijevremene lokalne izbore u Vukovaru. Skupu je prisustvovao i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je istakao da je Vukovar bio i ostao posebno mjesto za HDZ kao i da očekuje da na izborima 15. lipnja ova stranka pobijediti, a da će Ivan Penava biti novi gradonačelnik Vukovara.

– Što se u Vukovaru napravilo od kako je Sabo na čelu grada. Zar se u Vukovaru bolje živi, je li bolji standard, ima li novih radnih mjesta? Sabo je u Vukovaru paradigma i personifkacija SDP-a na državnoj razini. Vole krasti i pljačkati, lažljivi su i licemjerni. U ove dvije godine od kako je SDP na vlasti u Hrvatskoj oni rade sustavno na uništavanju i eroziji svega hrvatskog. Njihov Plan 21 je farsa i hrpetina laži. Pogledajte samo koliko afera je zadnjih mjeseci izašlo u javnost a u sve su uključeni članovi SDP-a i HNS-a, rekao je Karamarko dodajući da je HDZ sa lopovima u svojim redovima završio kao i da je svatko onaj tko potkrada neprijatelj Hrvatske.

Prisutnima se obratio i kandidat za gradonačelnika Vukovara Ivan Penava koji je rekao da se njihov program bazira na broju 500. Penava je obećao da će do kraja mandata otvoriti 500 radnih mjesta u Vukovaru. Istakao je i da su pripremili niz mjera kojima žele poboljšati kvalitetu života Vukovara i podići životni standard građana. Spomenuo je osnivanje obrtničke ulice, udruživanje obrtnika u cehove i klastere kao i pokretanje akcije, po uzoru na Kupujmo hrvatsko, koja bi nosila naziv Grad, to smo mi.

– U nedjelju, u 19 sati, slavit ćemo pobjedu. Stvorimo Hrvatsku kakvu smo sanjali 1991 godine. Nastavimo niz, rekao je Penava. Kandidat za dogradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček (HSPAS) rekao je da poslije svega Vukovar ne zaslužuje ovoliku nezaposlenost, Gospodarsku zonu zaraslu u travu, gradonačelnika sa kaznenim prijavama kao ni popločane ceste i trgove koji vode samo do Zavoda za zapošljavanje, Caritasa ili izvan Vukovara dalje u svijet. Vukovar zaslužuje bolje i to ćemo od 15 lipnja i imati. Želimo besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola, veće rodiljne naknade, stručne ljude da vode grad koji će postati Mjesto od posebnog pijeteta, istakao je Pavliček.

Među okupljenim članovima koalicije bili su i Vladimir Šeks, Andrej Plenković, dr. Drago Prgomet kao i hrvatski rukometni reprezentativac, inače Vukovarac, Damir Bićanić.

>> Izbori za Vukovar: Sabo, Penava ili Crnogorac? 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Katrin
Katrin
15:10 13.06.2014.

Meni osobno smeta ne pismenost novinara. "Dakanje" nije sastavni dio Hrvatskog jezika... čisto informativno onako. Mjesto posebnog pijeteta je izglasano i pola tih govora ste okrenuli onako kako vama to odgovara. Zašto gospodine Bradariću ne prenosite objektivna događanja? U svakom članku se osjeti priklonost lijevoj opciji. Ako nemate što negativno prenjeti umanjite one pozitivne strane. to sve ide na štetu čitatelja. Da vas podsjetim vi trebate biti objektivni novinar a ne produžena politička ruka kojoj pismenost nije jača strana. I nakon nedavog završetka studija novinarstva u Orašju pravite i dalje iste greške. Vjerujem da VL ima i bolje novinare u repetuaru.

L0
luena 01
14:11 14.06.2014.

Zasto se Georgievski ne drzi onog sto mu je znanje ,pravnik.odvjetnik... malo zaradjuje ipak je placa gradonacelnika veca a tu je i gradski proracun kad love zatreba... ne ni on ni Crnogorac... Penava cvojek cistih ruku koji je za svoj zivot i svoje obitelji radio kao profesor srednje skole , ciste veste ciste proslosti.... pamet u glavu moji dragi Vukovarci....

FL
florenz769
07:06 14.06.2014.

Sigurno ima toliko svojih "zaslužnika" kojima je manjenio radna mjesta na teret javnih službi. Broj smijenjenih će sigurno biti isto toliki. No o njima ne govori.