Ovo nije lako!

Kandidati se vozili Splitom u invalidskim kolicima

Foto: Tino Juric/Pixsell
invalidska (1)
Foto: Tino Juric/Pixsell
invalidska (1)
Foto: Tino Juric/Pixsell
invalidska (1)
15.05.2013.
u 13:14
Svi osim Željka Keruma provozali su se u invalidskim kolicima gradom te pokušali ući u poštu, HNK, Finu, javni WC...
Pogledaj originalni članak

Desetero kandidata za splitskog gradonačelnika, svi osim Željka Keruma, provozali su se u invalidskim kolicima gradom te su pokušali ući u poštu, kazalište, Finu, javni zahod... Akciju je organizirala Info zona i Udruga mladih Prijatelj u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Split.

– Osjećam se kao građanin drugog reda, nemoćno – rekao je Vjekoslav Ivanišević (HDZ) čija je kolica gurao Damir Vidošević (kandidat don Ivana Grubišića).

– I sami ste svjedoci kako su u vrijeme Željka Keruma osobe s invaliditetom dobile sjajne uvjete za kretanje po gradu! – sarkastična je bila nezavisna Sanja Bilač koja je uz pomoć SDP-ovca Ive Baldasara pokušala ući u splitsko kazalište.

Svi su bili složni kako nije bilo lako – ni biti u kolicima ni gurati ih. Rok u kojem su svi pristupi javnim ustanovama trebali biti prilagođeni osobama s invaliditetom bio je 2009. godine.

>>'Kerum je u koaliciji s SDP-om. Fali don Ivan da ih blagoslovi'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.