Računalna prijevara

Kao u filmu - Ukrali 1,8 milijuna kuna s računa jedne tvrtke

Foto: Zeljko Mršić/PIXSELL
Kao u filmu - Ukrali 1,8 milijuna kuna s računa jedne tvrtke
11.09.2013.
u 18:45
Petorka je, sumnja se, izmijenila podatke računalnog sustava te su na taj način obavili više novčanih transakcija. U Istražni centar državnog odvjetništva predveden je peti osumnjičeni, dok se ostalih četvero osumnjičenih nalazi u bijegu.
Pogledaj originalni članak

Peteročlana skupina izvela je gotovo filmsku krađu. Oni su 5. rujna 2013. u nekoliko navrata s računa jedne tvrtke prebacili na svoje bankovne račune ukupno 1,8 milijuna kuna. 

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je predložilo određivanje istražnog zatvora protiv prvoosumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine (1991.), četvrtoosumnjičene hrvatske državljanke (1982.) i petoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1993.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili, s još za sada dvije nepoznate osobe, kazneno djelo računalne prijevare.

Petorka je, sumnja se, izmijenila podatke računalnog sustava te su na taj način obavili više novčanih transakcija. U Istražni centar državnog odvjetništva je predveden peti osumnjičeni, dok se ostalih četvero osumnjičenih nalazi u bijegu. Uhićeni je ispitan pred dežurnim zamjenikom općinskog državnog odvjetnika te je protiv njega sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na druge sudionike ovog kaznenog djela, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Ujedno, sudac istrage rješenjem je odredio istražni zatvor protiv prvoosumnjičenika i četvrtoosumnjičene zbog toga što su u bijegu, zbog opasnosti od utjecaja na sudionike i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

>>Uzeo novac za radove, ali ih nikad nije obavio

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.