HAC upozoravao

Kaos na autocesti: Zapalio se auto, ubrzo nastao i lančani sudar

Foto: HAK
Kaos na autocesti: Zapalio se auto, ubrzo nastao i lančani sudar
21.06.2023.
u 15:07
Automobil se zapalio na autocesti kod Donje Zdenčine. Između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina dogodio se i lančani sudar.
Pogledaj originalni članak

Uoči za neradnog dana i produženog vikenda od jutra na hrvatskim prometnicama kaos. Kod Donje Zdenčine na autocesti A1 zapalio se automobil. "Prošao sam pored i jako je gorjelo. Vidio sam da su svi uspjeli izaći na vrijeme, neki kamion je kočio ali nisam vidio da li je stao i pokušao pomoć", ispričao je čitatelj za 24sata.

HAK javlja kako je na tom mjestu nastao i lančani sudar. "Prometna nesreća (lančani sudar 4 vozila) na autocesti A1 na 12+500 km između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika", napisali su i dodali: "Zastoj je i kolona do čvora Lučko, vozačima savjetujemo da koriste alternativne pravce." 

"Skršeno je bilo više vozila. Malo dalje je gorio i auto pa je možda zato došlo do sudara", ispričao čitatelj 24sata. "Zbog povećane gustoće prometa usporeno u koloni vozi se na DC1 kod Rakovog Potoka i Gornjeg Stupnika. Kolona vozila na riječkoj obilaznici na izlaznom kraku čvora UČKA u smjeru Istre i Opatije duga je oko 2 km", javlja još HAK.

VEZANI ČLANCI:

HAC je ranije upozorio na gužve u prometu. "Zbog nadolazećeg produljenog vikenda uoči Dana antifašističke borbe, očekuje se značajno pojačan promet na svim glavnim autocestovnim pravcima. Pojačani promet u smjeru Dalmacije i Slavonije očekuje se već u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak tijekom dopodneva. Pojačani promet prema unutrašnjosti, odnosno povratak s destinacija očekuje se u nedjelju u popodnevnim i večernjim satima.

Zbog povećanog prometa na autocestama, na žalost se povećava i broj prometnih nesreća, stoga ističemo važnost odgovornog ponašanja u vožnji. Najčešći  razlozi prometnih nesreća su neprilagođena brzina, umor, nepažnja vozača ili vožnja pod utjecajem alkohola", rekli su. Cijelo upozorenje pročitajte ovdje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.