'to je katastrofa'

Karamarko: Nismo zadovoljni master planom, a žalosno je i ovo oko rebalansa proračuna

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
Karamarko: Nismo zadovoljni master planom, a žalosno je i ovo oko rebalansa proračuna
18.03.2014.
u 19:59
Vlada je poreznom politikom ugušila poduzetništvo, rekao je čelnik HDZ-a u Benkovcu
Pogledaj originalni članak

– Ne možemo biti zadovoljni master planom u zdravstvu. HDZ je ponudio suradnju i pomoć ministru Ostojiću da se napravi racionalniji plan. Također, žalosno je i ovo vezano za rebalans proračuna. On je opet nerealan i već su najavili novi rebalans. To je katastrofa i on opet nije razvojan, a bez stvaranja novih vrijednosti ne stimuliraju se nova radna mjesta i poduzetništvo. Vlada je poreznom politikom ugušila poduzetništvo – rekao je u Benkovcu, u kojem se obilježava 24. obljetnica stranačkog ogranka, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

– Tada su u Benkovcu oni koji su mrzili Hrvatsku pokušali atentat na predsjednika Franju Tuđmana, a to je bio pucanj u hrvatsku neovisnost i slobodu. Od Austro-Ugarske, preko četničke do komunističke Jugoslavije nismo imali svoju slobodu. Hvala vam što ste slijedili Tuđmana u stvaranju hrvatske države – rekao je Karamarko i obrušio se na SDP.

– Sada se događa da iz opcije koja je i s Račanom bila razumnija danas govore da smo slučajna država. Danas oni izjednačavaju velikosrpsku Miloševićevu politiku i obrambenu Tuđmanovu politiku. Vesna Pusić u Beogradu priča o povlačenju tužbi, a izjednačavati agresora i žrtvu je sramotno kao što je sramno da pokušavaju izjednačiti Tita i Tuđmana. To je neprihvatljivo za svakog hrvatskog domoljuba. Mi smo antifašisti, ali nakon 45 godina iskustva pod komunizmom smo i antikomunisti – kazao je Karamarko. Istakao je da je oko 90.000 novih nezaposlenih pod aktualnom vlašću, a da je 30.000 mladih je napustilo Hrvatsku.

– Nerazumna porezna politika poduzetnike je ogolila. Ništa se ne proizvodi, a ovu državu stresao je crveni meteor i razorio je. Treba ih što prije kazniti i smijeniti s vlasti. Mi smo jedina snaga koja Hrvatskoj može vratiti ponos. Onima koji su lopovi i kojima je HDZ bio sredstvo da se okoriste više nema mjesta u HDZ-u. Jako sam osjetljiv na to i takve se stvari više neće događati. Već godinu dana radimo razvoj gospodarskog plana i u naš gospodarski tim ulaze i dva člana CDU-a. Imamo hrvatsko-njemačku radnu skupinu i taj je plan pohvaljen iz Njemačke – rekao je Karamarko.

>>Milinović: Masterplan bolnica je mrtvo slovo na papiru

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

FT
ftiček
20:07 18.03.2014.

Admine na ovom portalu mugu pisati koliko god mogu i hoču pravilo broj 5 ,pravilo broj 5 ako imaš nekoga na svojoj crnoj listi poseksaj si dragu mamicu i uživaj več mi te je pun ku...

MR
midnight rose
20:07 18.03.2014.

Definitivno jedino HDZ koji ima sposobne kadrove može spasiti Hrvatsku. Ova vlada je stvarno gotova i nemaju više rješenja za ništa!

ST
stefj
20:23 18.03.2014.

Eh, da je spomenuo Ustase i komunističke koljače, Pavelića i razne jame i fojbe, već bi bilo preko 100 komentara. Ovako kada previše priča o tamo nekakvoj ekonomiji, nije uopće interesantan...