Šef HDZ-a:

Karamarko o sisačkim plakatima: Poruka je u redu

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
tomislav karamarko (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
plakat (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
plakat (1)
26.04.2013.
u 20:54
Estetika plakata mogla je biti duhovitija i ljepša, ali to je već stvar ukusa – izjavio je Tomislav Karamarko
Pogledaj originalni članak

– HDZ je pustio županijske i gradske organizacije da same kreiraju svoje kampanje. Glasovi građana u konačnici će pokazati jesu li one bile dobre. Što se tiče sisačkih plakata, meni su oni u redu. Šalju jasnu poruku, a ne govor mržnje. Vlada pokušava skrenuti pozornost s pravih stvari u zemlji koja je u krizi na način da nas vraća u prošlost i priča o nekakvom crnokošuljaštvu. Estetika plakata mogla je biti duhovitija i ljepša, ali to je već stvar ukusa – izjavio je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, uoči početka svečanosti 23. obljetnice novomarofskog HDZ-a. Kaže da u vezi plakata ništa ne namjeravaju poduzeti jer su najdemokratskija stranka u državi.

Podsjetimo, u Sisku su osvanuli kontroverzni plakati široke koalicije predvođeni HDZ-om, od kojih se već ogradila Zelena lista. Na jednome je prikazana krvava (ili crna?) šaka u kojoj je crvena petokraka sa srpom i čekićem, dok je pored nje bijela šaka u kojoj je križić. Na drugom su plakatu, unutar crvene zvijezde, prikazani rokeri (ili darkeri) koji šalju svoj prepoznatljiv pozdrav koji mnogi poistovjećuju i sa sotonizmom.

Karamarko je i napuštanje sabornice komentirao na sličan način, tj. da Vlada želi skrenuti pozornost s pravih problema pa svoje gospodarske nedostatke kompenzira omalovažavanjem protivnika, što u HDZ-u "ne mogu dopustiti": Budući da je posjetio jedan lokalni ogranak stranke, dodao je i da očekuju pobjedu na lokalnim izborima diljem Hrvatske te da će sigurno postići odličan rezultat, budući da su se "ankete i do sada ispromašivale", što su pokazali izbori za EU parlament. Nakon te "pobjede", kaže, tražit će i prijevremene parlamentarne izbore, no na tome neće inzistirati prije 1. srpnja.

>>Zelena lista okrenula leđa HDZ-u i HSP-u AS zbog spornih plakata

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.