'Apisom upravlja SDP'

Karamarko objasnio što će biti početak 'rasvjetljavanja što se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.'

Foto: Grgur Žučko/pixsell
Karamarko objasnio što će biti početak 'rasvjetljavanja što se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.'
24.01.2016.
u 18:50
Na svom Facebook profilu Karamarko je postavio status koji je naslovio "Apisom upravlja SDP". U statusu između ostalog navodi da je potpuni nadzor na izborima imala tvrtka u kojoj su svi zaposleni članovi partije
Pogledaj originalni članak

Bura oko izjave Tomislava Karamarka da ima indicije da su u izbornoj noći pokradeni za pet, šest mandata još se uvijek ne stišava. Nakon što su se na Karamarkovu izjavu o krađi mandata osvrnuli Zoran Milanović i Josip Leko koji smatraju da Karamarkove izjave "ruše demokratski imidž Hrvatske", predsjednik HDZ-a odlučio im je uzvratiti udarac.

Na svom Facebook profilu Karamarko je postavio status koji je naslovio "Apisom upravlja SDP". U njemu, između ostalog, navodi da je "potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanje glasova u Hrvatskoj obavljala tvrtka koja je u vrijeme vladavine SDP-a bila u punom državnom vlasništvu, a u kojoj su skoro svi zaposleni članovi partije".

Status Tomislava Karamarka prenosimo u cijelosti:

[APISOM UPRAVLJA SDP] Veliku pozornost javnosti izazvala je moja izjava o sumnji u lažiranje izbornih rezultata. O tome se, uz Zorana Milanovića očitovao i predsjednik Glavnog odbora SDP-a, Josip Leko. On kaže da takve izjave „ruše demokratski imidž Hrvatske"! Nije li čudno da moje izjave i sumnje ruše demokratski legitimitet Hrvatske, ali možebitna krađa ne. Zanimljiv pristup problemu. Ni Milanović se, kao i obično nije osvrnuo na bit moje poruke nego se bavio svojom ulogom u svemiru. Građanski nadzor postoji kod puno manje značajnih procesa i nad manje značajnim institucijama, a potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanje glasova u Hrvatskoj obavljala je tvrtka koja je u vrijeme vladavine SDP-a bila u punom državnom vlasništvu, a u njoj su skoro svi zaposleni članovi te partije. Istražne radnje nisu moj, već posao policije i DORH-a, pa se nadam da će nadležna državna tijela umjesto mene progovoriti o načinu na koji je država došla u potpuno vlasništvo Apisa, o ulozi pojedinih SDP-ovaca u tome, a to će biti samo početak rasvjetljavanja svega sto se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.

>>Milanović o krađi mandata: Karamarkova izjava je krajnje neozbiljna i uznemirujuća

>>DIP će se sutra očitovati o Karamarkovoj izjavi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 164

JO
johnxxx
19:14 24.01.2016.

Naravno da je SDP pokrao glasove. Sama činjenica da su prebrojavanje glasova dodijelili državnoj tvrtki u kojoj su prije toga zaposleni isključivo SDP-ovci je već samo po sebi udar na demokraciju. Sam naziv APIS je bezobrazna podvala Arsenija Bauka i i ostal jugoslavenske i pročetničke bratije iz SDP-a. Apis se zvao srpski ubojica koji je u skupštini u Beogradu ubio braću Radić.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
19:15 24.01.2016.

Ne samo to nego zaposlenik APIS-a koji je izradio softver za ove izbore ušao je u sabor na listi SDP-a u desetoj izbornoj jedinici gdje je bio na četvrtom mjestu. Ovo je prvi put da su izlazne ankete pogodile rezultat. Ovo je prvi put da je nakon prve objave DIP-a gdje je bilo 62-51 u korist HDZ došlo do 56-56 a u svim drugim slućajevima nakon prve objave od 62-51 konačan rezultat bi bio negdje 68-45 za HDZ. Postoje fotografirane glasačke kutije u kontejnerima. Previše je tu indicija i previše se toga dogodilo po prvi put da ne bi sumnjali u namještaljku. Valja dodati i da je ovo prvi put da je Ipsos-puls pogodio rezultat izbora. Ja osobno mislim da je tu ukradeno i više od 5-6 mandata.

DU
Deleted user
19:15 24.01.2016.

Evo vam jos jedan dokaz kako su rezultati parlamentarnih izbora obicna laz: (http://www.izbori.hr/140zas/rezult/1/nrezultati.html - Kliknete na XII. Nacionalne manjine, i onda izaberete srpsku nacionalnu manjinu) XII. IZBORNA JEDINICA : SRPSKA MANJINA broj birača na obrađenim biračkim mjestima 129.683 pristupilo glasovanju 19.021 glasovalo birača ( prema glasačkim listićima ) 18.976 broj važećih listića 18.578 broj nevažećih listića 398 Kandidati Broj glasova (prva tri samo!!) dr. sc. MILORAD PUPOVAC 14.103 MILE HORVAT, dipl. iur. 10.997 MIRKO RAŠKOVIĆ 10.103