poštivanje 5. kolovoza

Karamarko: Branitelji nisu hrpa nekulturnih ljudi. Neće biti zviždanja u Kninu!

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Karamarko: Branitelji nisu hrpa nekulturnih ljudi. Neće biti zviždanja u Kninu!
03.08.2014.
u 23:02
Govoreći o Kolindi Grabar Kitarović, Karamarko je kazao da predsjednička kandidatkinja svake godine redovno dolazi na Alku te kako su joj Sinjani danas izrazili podršku
Pogledaj originalni članak

Dolazak Kolinde Grabar Kitarović na Sinjsku alku nije početak kampanje za predsjedničke izbore, ona kao što je najavljeno kreće početkom listopada, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u večerašnjem Dnevniku 3 HTV-a.

Ne bih komentirao. Možda nisu mogli doći ili nisu imali vremena odgovorio je Karamarko na novinsko pitanje da ocijeni izostanke generala Ante Gotovine i premijera Zorana Milanovića koji je rođeni Sinjanin.

Govoreći o Grabar Kitarović, Karamarko je dodao da predsjednička kandidatkinja njegove stranke svake godine redovno dolazi na najprestižnije viteško natjecanje u Hrvatskoj.

Dobila aplauz

Treba naglasiti da je njezino pojavljivanje izazvalo dobro raspoloženje među ljudima u Sinju i kako je dobila aplauz i podršku za kandidaturu  rekao je. Komentirajući premijerovu izjavu da ''nismo siromašni, već samo trošimo na krive stvari'', Karamarko je rekao: ''Ja se s premijerom inače ni u čemu ne slažem. Ne razumijem formulacije koje vjerojatno samo on razumije. Ja ne razumijem što je htio reći. Definitivno je ova vlada dovela državu u tešku situaciju, proračunski deficit je ogroman, zaduženja su ogromna, velik je broj nezaposlenih, nemamo nikakvih investicija. Prema tome, to što on govori je nekakva kemija koju nitko ne razumije.''

A ide li Hrvatska nakon srpanjske rupe, rebalansa i deficita prema bankrotu?

Proslava Oluje u Kninu

Što se tiče srpanjske rupe, to je njihova turistička politika. Turizam im se događa, gosti im se događaju. Ako se dogodi loše vrijeme, nemaju nikakav plan. Doista idemo u krivom smjeru. Je li bankrot doista kraj ili epilog, to ćemo vidjeti rekao je predsjednik HDZ-a.

A hoće li se u Kninu vladajućima dogoditi poniženje kao i u Vukovaru kada su izviždani i stavljeni na začelje kolone? Karamarko je odgovorio i na pitanje odakle takve informacije u javnosti kada su se braniteljske udruge ogradile od toga, a komentirao je i glasine da se Gotovina neće pojaviti u Kninu.

Nemam informaciju da Gotovina neće biti u Kninu. Ako ne bude, sigurno ima neki razlog. Ali Ante Gotovina je bio u Kninu kada je trebalo, 1995. godine. A što se tiče branitelja, nemojmo podcjenjivati branitelje. Nije to grupa, hrpa nekulturnih ljudi. Oni će znati poštivati taj dan. 5 kolovoz je jedan od najvećih dana u hrvatskoj povijesti kada smo se oslobodili velikosrpske, četničke okupacije. Prema tome, kažem jednu stvar. Neće vjerojatno biti zvižduka, neće biti nekulturnog ponašanja. Mnogi ljudi nisu zadovoljni ovom vladom. Pa kako izraziti to nezadovoljstvo. Pa kad budu izbori, neće glasati za njih – kazao je Karamarko.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 94

Avatar Proleter
Proleter
01:00 04.08.2014.

Zar Karamarko dirigira zviždanjem pa zna da zviždanja neće biti? :)

Avatar Vrijeme
Vrijeme
07:12 04.08.2014.

Sve ovo jos od Splitske rive i "beraca kestenja" iz vremena Racanove vlade, pa raznih okupljanja u ratnim odorama, razbijanja dvojezicnih ploca, zdravstvenog odgoja, sabotiranja obljetnica u Vukovaru i Kninu,..itd,... Sve je to prljava igra da bi se zadrzale privilegije i prikrio kriminal.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
07:09 04.08.2014.

Ma koga boli briga hoce li biti zvizdanja? Ako organizatori neznaju sto rade, tamo ne treba ni ici. Vlada. Sabor i Predsjednik mogu sami organizirati i obiljeziti proslavu oslobodjenja Hrvatske. Kome uopce trebaju rasprave sa grupom kriminaliziranih klerofasista?