podsjetio na 2010.

Karamarko: Zašto je Orepić kod sebe držao topnički dnevnik treba pitati njega

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Karamarko: Zašto je Orepić kod sebe držao topnički dnevnik treba pitati njega
18.03.2016.
u 20:31
"Nikakvih nesuglasica nemam s Orepićem, on je ministar unutarnjih poslova, ja sam potpredsjednik Vlade, odgovorio je Karamarko
Pogledaj originalni članak

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavio je u petak da nikakvih nesuglasica nema s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem, a novinarima, koji su ga pitali za komentar informacije da je Orepić kod sebe kao suvenir držao neke dokumente to jest dio topničkog dnevnika, rekao da to trebaju pitati Orepića.

 "Nikakvih nesuglasica nemam s Orepićem, on je ministar unutarnjih poslova, ja sam potpredsjednik Vlade, odgovorio je Karamarko dodavši da od ministra očekuje da posluša sugestije i spoznaje koje ima.

"Ministra trebate pitati zašto je kod sebe zadržao neke materijale, dnevnike (topnički dnevnik)", odgovorio je Karamarko novinarima. "To trebate pitati ministra Orepića", rekao je Karamarko zamoljen da komentira spoznaju da je ministar Orepić kod sebe zadržao topničke dnevnike za uspomenu kao suvenir

 Karamarko je podsjetio na vrijeme kada je 2010. nastupila kriza u pregovorima o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji upravo zbog tih topničkih dnevnika koje je Hrvatska imala obvezu pronaći.  
 "Ušli smo tada u jednu krizu tražeći te dnevnike i materijale i onda se to kod njega (Orepića) pronađe. Čuvao ih je kao uspomenu i zato morate njega pitati zašto ih je čuvao", rekao je Karamarko. 

O Visokoj je u osvetničkom zaletu odlučio Milanović; DUUDI će znati što s tim

 Novinari su Karamarka pitali i o zgradi u Visokoj koju Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović namjerava vratiti Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUDI) i nije li to odustajanje od njezina predizbornog obećanja da će Ured preseliti s Pantovčaka. 

 "Nije predsjednica govorila o Visokoj. To je u svom nekom osvetničkom zaletu prema predsjednici govorio i na koncu odlučio bivši premijer Zoran Milanović", rekao je Karamarko.
 "DUDI će sigurno znati naći načina što će s tom zgradom, možda je i komercijalizira", odgovorio je Karamarko novinarima u Ražancu na otoku Pagu.

 Savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Domagoj Juričić izjavio je u petak u Varaždinu da su izuzetno zadovoljni najavom DUDI-ja  da će povući nezakonitu odluku bivše Vlade o dodjeli zagrade u Visokoj Uredu predsjednice Republike.

Najavio je da će se predstavnici DUDI-ja već idućeg tjedna na sjednici pridružiti članovima povjerenstva koje je pri kraju posla. Nakon što se povuče ta nezakonita odluka, cijeli postupak i procedura oko eventualnog preseljenja bit će u zakonitim okvirima, a jedan od zajedničkih poslova jest i utvrđivanje koja bi zgrada zadovoljila kriterije za preseljenje Ureda predsjednika po svim elementima, uključujući i sigurnosne, rekao je Juričić dodavši da će se voditi računa i o financijskom dijelu, odnosno da se što manje optereti državni proračun.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 110

Avatar JMslbrod
JMslbrod
21:07 18.03.2016.

Bravo tomice reci im,sve je to Milanovic podvalio!?

BC
braco cigan
21:06 18.03.2016.

Buraz daj se ti vrati u svoje selo u svoj fitnes centar i masiraj babe. Ti s policijom nemas veze.

DU
Deleted user
21:40 18.03.2016.

zasto u postkomunistickim i polukolonijalnim drzavama..uvik..posli promini vlasti..dolazi do cistki i promini..policijski kadrovi..znate zasto..jer zandari bili..zandari ostali..dok u mojoj drzavi..lovili bi rake govnjare..i bili mirni..