Bukurešt

Karlo Kolesar dopredsjednik studentske organizacije EPP-a

03.08.2019.
u 14:36
Kolesar je javnosti poznat kao donedavni agilni predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola u Hrvatskoj.
Pogledaj originalni članak

U Rumunjskoj je pod geslom „Budućnost Europe nakon EP izbora“ održan Summer University kongres Europskih demokratskih studenata (EDS) na kojem je izabrano novo vodstvo najveće studentske organizacije u Europi.

Za dopredsjednika je izabran Karlo Kolesar, zamjenik predsjednika Hrvatske akademske zajednice (HAZ) koji je dobio drugi najveći broj glasova. Kolesar je javnosti poznat kao donedavni agilni predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola u Hrvatskoj, a od prošle godine je asistent na Edward Bernays University College.

EDS je paneuropska studentska organizacija koja okuplja 1,6 milijuna studenata s cijelog europskog kontinenta organiziranih u 44 članice demokršćanskog i konzervativnog usmjerenja iz 34 europske države. Punopravna članica iz Hrvatske je Hrvatska akademska zajednica, nestranačka studentska i akademska udruga osnovana 1990. koja okuplja državotvorne studente i akademske građane.

EDS je službena studentska organizacija Europske pučke stranke (EPP). EDS će sudjelovati na Izbornom kongresu EPP-a na kojem će se u Zagrebu, u studenom ove godine, birati novo vodstvo. Uz Kolesara, izabrana je i Dora Miketek kao Co-Chair za visoko obrazovanje EDS-a i zastupat će politiku obrazovanja prema EPP-u.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

I1
ing-12345
13:32 04.08.2019.

Još jedan član Hrvatskog Društva Zločinaca (HDZ-a) koji je uhljebljen.

Avatar Jopa
Jopa
19:42 03.08.2019.

Mladež pučana tj onih koji za sebe kažu da su demokršćani...

AN
antonelić
15:01 03.08.2019.

karlo ima najbolju karakteristiku : član je kradezea od svoje 17. godine ... još ako mu je tata općinski dužnosnik hadezea , moguće da će dečko dobiti subvencije ...