Karlovac: Pronađen 85-godišnjak

25.12.2008.
u 13:48
Pogledaj originalni članak

KARLOVAC - Danas u 9,50 sati pronađen je 85-godišnji Rade Crnokrak iz Veljunske Gline, na području Slunja, za kojim su osim rodbine i sumještana od 22. prosinca tragali i policija i HGSS, izvijestila je karlovačka policija.

U 11,10 sati, kada ga je preuzela Hitna medicinska pomoć, bio je pri svijesti, ali vrlo slab i pothlađen, rekao je pročelnik karlovačkoga HGSS-a Zlatko Balaš.

Starac je pronađen na otvorenom, u šikari jedne drage, nedaleko od Veljunske Gline, a policija ga je izvukla i predala Hitnoj medicinskoj pomoći. Tek nakon liječničkoga pregleda moći će se reći u kakvom je stanju, rečeno je u policiji.

Još nije poznato gdje je Crnokrak boravio i preživio nekoliko hladnih noći. Samo se zna da su ga u blizini Veljunske Gline danas pronašli susjedi.

Za nestalim čovjekom od 22. prosinca oko podneva pokrenuta je potraga. Nije ga uspjelo pronaći ni deset pripadnika karlovačkoga HGSS-a s pet pasa tragača na području od dva četvorna kilometra. HGSS je 23. prosinca organizirao noćno pretraživanje terena termovizijskim policijskim kamera te je sa psima potraga nastavljena i sutradan, ali nije dala rezultate jer se starac, kako je rekao Balaš, očito "nije kretao prema očekivanom, uobičajenom ponašanju osoba takovog profila nestanka".

(Hina)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr