POZNATI ŠAHIST

Kasparov: Prestanite mi govoriti da sam bio u pravu oko Rusije i uvedite ove sankcije

Foto: Goran Kovacic/pixsell
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Šahovski majstori Kasparov i Ashley otvorili Šahovsku plažu u Crikvenici
24.02.2022.
u 21:27
Napisao je i kako lideri ne smiju ignorirati Putinove pristaše u EU i Trumpove u SAD-u
Pogledaj originalni članak

Šahovski velemajstor i ruski politički aktivist Gari Kasparov uputio je nekoliko smjernica koje bi mogle pomoći Ukrajini u obrani od Putina. 

''Nakon što su me godinama ignorirali, a danas mi cijelo vrijeme govorili kako sam u pravu, ponovit ću isto što sam govorio i 2014. godine: Prestanite mi govoriti da sam u pravu i poslušajte me sada'', napisao je na Twitteru. 

Ovo su njegove smjernice koje bi mogle doprinijeti deeskalaciji:

- Odmah podržite ukrajinsku vojsku na sve načine osim slanjem vojnicima

- Zamrznite svu rusku imovinu i novce

- Izbacite Rusiju iz svi institucija poput Interpola, PACE-a itd.

- Opozovite sve veleposlanike iz Rusije. Nema smisla razgovorati, nova zajednička poruka bi trebala biti: prestanite s ratom ili ćete biti izolirani''

- Zabranite sve elemente Putinove globalnog propagandnog aparata. Isključite ih, zatvorite ih, pošaljite ih kući. Prestanite pomagati diktatoru u širenju u laži

- Eksponirajte i učinite nešto protiv Putinovih sluga u slobodnom svijetu

- Zamijenite rusko ulje i plin. Napravite pritisak na OPEC, povećajte proizvodnju, ponovno otvorite Keystone. Ne možete spasiti svijet ako ne spasite ljude u njemu

- Javno obznanite da će biti žrtava. Toliko smo čekali te je cijena jako visoka, ali će biti sve viša. Vrijeme je da se borimo.

Napisao je i kako lideri ne smiju ignorirati Putinove pristaše u EU i Trumpove u SAD-u te dodao kako ''možda imaju pravo podupirati rat brutalnog diktatora kako bi kritizirali Bidena, ali je to jednostavno odvratno i anti-američko''. 

>> VIDEO Bijeg iz Kijeva: Gužve na benzinskim postajama, građani prazne bankomate

RAT U EUROPI

Cijenu rata mi već plaćamo. Kako će platiti Rusija? Evo što zapravo znače sankcije

Jedna od čitanijih vijesti jučer u kontekstu sankcija Zapada protiv Rusije bila je ona prema kojoj je Romanu Abramoviču, čestom dubrovačkom gostu, ali i vlasniku nogometnog kluba Chelseaja iz Londona, zabranjen ulazak u Veliku Britaniju. Abramovič je tek jedan od niza osoba koje trpe sankcije zbog napada Rusije na Ukrajinu. Europska unija odredila je jednoglasno u utorak popis od čak 351 ruskog političara koji su glasali za priznanje dviju separatističkih regija u Ukrajini kao i popis 27 drugih ruskih dužnosnika i institucija iz obrambenog i financijskog sektora. Recimo odmah – među kojima nema Putina.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

RE
RedTree
22:00 24.02.2022.

Čovjek dobro govori, radi Putina skroz izolirati Rusiju i najteže sankcije. Puna potpora Ukrajini i slobodi. 🇺🇦

PR
prahrvat
15:47 25.02.2022.

Bravo!

PR
Pravednik69
11:17 26.03.2022.

Iskopaće tebe Bili, ja ti kažem