Odsukana Dubravka

Katamaran Dubravka odsukan, liniju preuzela Silba

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Katamaran Dubravka odsukan, liniju preuzela Silba
26.07.2010.
u 13:56
Katamaran Dubravka, koji se sinoć nasukao na otoku Susku, odsukan je danas u 11.30 sati. Otplovit će na popravak u brodogradilište u Malom Lošinju.
Pogledaj originalni članak

RIJEKA - Katamaran Dubravka riječke Jadrolinije, koji se sinoć dok je pristajao u luku Susak lijevom stranom pramca nasukao na pješčani sprud, danas je u 11.30 sati odsukan. Nakon pregleda otplovit će u Mali Lošinj kako bi se ustanovilo ima li većih oštećenja.

Kako su priopćili iz Jadrolinije, katamaran se nasukao dok je pristajao, a uzrok su mogući kvar na klapni lijevog jet-propulzora i pojačani udari bure.

Na brodu su bila 124 putnika, nitko nije bio ozlijeđen, a ni more nije onečišćeno. Tijekom noći je do nasukanog katamarana Dubravka postavljena pontonska dizalica Zvonko pa su svi putnici s prtljagom sigurno prekrcani na brod Premuda kojim su otplovili u Mali Lošinj.

U Jadroliniji ističu da ni u jednom trenutku nije bila ugrožena sigurnost putnika i broda. Redovitu liniju Mali Lošinj - Ilovik - Susak - Unije - Cres - Rijeka jutros je preuzeo katamaran Silba.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MU
Mućanin
10:28 27.07.2010.

Ohh vidi, našli ste sliku s katamaranom!!!