Odbijenica HZZ0-a

Kazališni amateri pomažu Kristini u nabavci skutera

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Kazališni amateri pomažu Kristini u nabavci skutera
31.08.2013.
u 09:32
Svi koji to budu željeli svoje će priloge moći ostaviti prije i nakon predstava na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić
Pogledaj originalni članak

Organizatori 6. Festivala amaterskih kazališta, koji u ponedjeljak, 2. rujna počinje u Slavonskom Brodu, pokrenuli su humanitarnu akciju za kupnju 17.500 kuna vrijednog elektromotornog skutera 28-godišnjoj Kristini Terihaj.

Podsjetimo, mlada Brođanka boluje od rijetke bolesti koja zahvaća zglobove i mišićno tkivo. Stopostotni je invalid i ne može se sama hraniti niti odlaziti na zahod, a zbog svog zdravstvenog stanja kretati se može jedino uz pomoć skutera. Međutim, HZZO je odbio njezinu zamolbu za ovim vozilom jer se ono, kažu, ne nalazi na popisu ortopedskih pomagala. - Želimo pomoći djevojci koja je nerazumnom odlukom HZZO-a dobila odbijenicu za nabavku skutera. Svi znamo, tko je Kristina. Ona je omiljena u ovom gradu i ovu je odluku bilo veoma jednostavno donijeti – rekao je programski ravnatelj festivala Tomislav Goll.

Svi koji to budu željeli svoje će priloge moći ostaviti prije i nakon predstava koje će se na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić održavati cijeli sljedeći tjedan, a prikupljena sredstva predat će se Kristini kao pomoć u nabavci skutera.

>> \'Za ministra je vozilo bez kojeg sam bespomoćna – luksuz!\'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.