POTPISUJE RAVNATELJICA

KB Sveti Duh: Čavajdi nismo mogli pružiti psihološku pomoć, nemamo psihologa

Foto: Robert Anic/PIXSELL
KB Sveti Duh: Čavajdi nismo mogli pružiti psihološku pomoć, nemamo psihologa
07.05.2022.
u 07:42
Kao nova uprava prepoznali smo odmah u početku svog mandata važnost uloge psihologa i nastojat ćemo u najkraćem mogućem roku pokrenuti njihovo zapošljavanje, na dobrobit naših pacijenata.
Pogledaj originalni članak

Trudnici Mireli Čavajdi čija beba ima tumor nije pružena psihološka pomoć u KB Sveti Duh jer bolnica nema zaposlenog psihologa, piše u priopćenju ravnateljice.

Priopćenje potpisuje ravnateljica Ana-Marija Šimundić.

"Slijedom brojnih upita, donosimo pojašnjenje vezano uz pitanje pružanja psihološke pomoći gospođi Čavajdi. Svjesni smo da je u stresnim i teškim situacijama, kao što je ova u kojoj se našla gospođa Mirela Čavajda, psihološka pomoć izuzetno bitna.

Naša bolnica nažalost nema zaposlenog psihologa i zbog toga tijekom hospitalizacije gospođe Čavajda u KB Sveti Duh nismo bili u mogućnosti pružiti profesionalnu psihološku pomoć, ali je naše osoblje Klinike za ginekologiju i porodništvo učinilo sve što je u njihovoj moći da pacijentici daju podršku i smanje razinu straha i nelagode u ovoj za nju izuzetno teškoj i bolnoj životnoj situaciji", piše ravneteljica i navodi da je Čavajdi i osobno pisanim putem naglasila da joj stoji na raspolaganju za daljnje savjetovanje.

"Kao nova uprava prepoznali smo odmah u početku svog mandata važnost uloge psihologa i nastojat ćemo u najkraćem mogućem roku pokrenuti njihovo zapošljavanje, na dobrobit naših pacijenata. Stoga se nadam da ćemo uskoro moći našim pacijentima osigurati profesionalnu psihološku pomoć, kad god im to zatreba", piše u priopćenju Ureda ravnateljice KB-a Sveti Duh Ana-Marija Šimundić.

VIDEO: Žena čiji je slučaj potresao Hrvatsku! Liječnik me pitao: 'Biste li ubili dijete s tumorom koje ima dvije godine?'

Ministar Vili Beroš kazao je na konferenciji za medije da je Čavajdi pružena psihološka pomoć, što je potom negirala njezina odvjetnica. Jučer je to za medije komentirala i sama ravnateljica.

"Mi nemamo u bolnici psihologa pa joj nismo bili u mogućnosti ponuditi psihološku pomoć. U četvrtak sam pokrenula Povjerenstvo za unutarnji nadzor koje ima za cilj utvrditi sve okolnosti i činjenice i odgovoriti na pitanje jesmo li postupili kako treba, jesmo li sve odradili u skladu sa pravilima struke", rekla je te dodala da će nalaz biti gotov za oko tjedan dana.

VIDEO: Beroš o slučaju trudnice: Stručnjaci smatraju da bi se to dijete trebalo pokušati liječiti

 
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

AF
AfganistanskiHrvat
13:34 07.05.2022.

Nemamo ovo, nemamo ono, pa vi nemate ništa treba vam podijeliti otkaze i prenamijeniti zgradu. Bitno da ste mogli naručivati nandića u vrijeme kada je trebao na davanje iskaza ili sud.

CO
coruption
10:25 07.05.2022.

Živio Grga, beba heroj

RA
radolizem
08:28 07.05.2022.

Nisam nešto naročito pametan, ali znam da postoje tzv. trudnički tečajevi i da taj tečaj mora biti interdiciplinaran. Dakle, uz ginekologa, pedijatra, anesteziologa, primalju, fizioterapeuta, na tečaju bi trebao biti i psiholog. Oni 2022. godine nemaju u sistematizaciji psihologa!!! A tko im treba predložiti i sastaviti sistematizaciju radnih mjesta? Možda kontrolor ZET-a ili blagajnica iz Plodina? Nisu u stanju osigurati interdisciplinarne timove u bolnicama, a te psihologinje čame na barzi rada i odlaze put Irske.