velik broj policajaca na trgu

Keleminec postrojio "stranačku vojsku" A-HSP-a na Trgu bana Jelačića, nasuprot njima prosvjed antifašista

Foto: Velinka Buljan
A-HSP
Foto: Anto Magzan/Pixsell
pravaši
Foto: Velinka Buljan
A-HSP
Foto: Anto Magzan/Pixsell
pravaši
Foto: Velinka Buljan
A-HSP
Foto: Anto Magzan/Pixsell
pravaši
Foto: Anto Magzan/Pixsell
pravaši
Foto: Anto Magzan/Pixsell
pravaši
Foto: Velinka Buljan
A-HSP
28.02.2016.
u 12:17
Na trgu je primjetan velik broj policajaca, dok građani zaobilaze skup i govore kako je sramota da se takve stvari danas događaju
Pogledaj originalni članak

Danas, petnaest minuta prije podneva na središnjem zagrebačkom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, počelo je najavljivano postrojavanje "stranačke vojske" Autohtone – Hrvatske stranke prava (A-HSP).

Paralelno s ovim postrojavanjem, odvojeni kordonom policije, okupili su se i prosvjednici u organizaciji Radničke fronte.

U stroju takozvanih Hrvatskih domoljubnih snaga našlo se dvadesetak ljudi odjevenih u crne uniforme, pod hrvatskom zastavom čiji grb počinje bijelim poljem. Nasuprot njima paralelno se odvija i prosvjed antifašista, kojih se okupilo pedesetak.

Na trgu je primjetan velik broj policajaca, dok građani zaobilaze skup i govore kako je sramota da se takve stvari danas događaju.

Postrojavajući svoju "vojsku", predsjednik stranke i vrhovni zapovjednik HDS-a Dražen Keleminec rekao je da žele dati prisegu domovini.

– Mi nismo fašisti ni ustaše, nego domoljubi koji su domovinu branili 1991. Fašisti su poraženi u Drugom svjetskom ratu i njih nije bilo u Zagrebu – rekao je Keleminec.

S druge strane policijskog kordona, Marko Milošević iz Radničke fronte rekao je pak da "ako netko govori i oblači se kao fašist, onda je fašist" te da fašisti nemaju snage da se tako izjasne jer znaju da je to odvratno.

>> Dva skupa: Kordon interventne policije zbog pravaških ‘vojnika’

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 749

SH
srce_hrvatsko
12:39 28.02.2016.

To antifašisti? Dajte,molim vas. To su crveni fašisti.

LU
lukivoda
12:39 28.02.2016.

takozvani su jedino ovi crveni fašisti koji se kriju pod imenom antifašista

Avatar Feniks
Feniks
12:47 28.02.2016.

Keleminac je daleko od njemačke Pegide, mađarskg Jobbika, francuskih i engleskih desničara. Ali treba pokazati zube komunjarskim fašistima.