sjednica MIP-a

Kerum pričao na telefon pa glasovao sam za sebe

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Kerum (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Kerum (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Kerum (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Kerum (1)
22.05.2013.
u 09:56
Za klevetu ga je tužio Ivan Grubišić kojeg je uvrijedio na konferenciji za medije u travnju
Pogledaj originalni članak

– Moram prekinit', ne mogu pričat', počela je sjednica, pošalji poruku. Ispričavam se – govorio je saborski zastupnik Željko Kerum u slušalicu telefona na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) dok je predsjednica Gordana Sobol započinjala sjednicu na kojoj se odlučivalo baš o njemu, odnosno o skidanju imuniteta zbog tužbe koju je protiv njega za klevetu podnio nezavisni zastupnik Ivan Grubišić.

Kerum je, naime, u travnju na konferenciji za medije u Solinu uvrijedio Grubišića riječima kako on nije svećenik nego teška prevara, kao i da je radio za tajnu službu KOS te da je jugoslavenčina koja mrzi sve što je vjersko i hrvatsko. Grubišić je na Općinskom sudu u Splitu pokrenuo tužbu za klevetu no suđenja, barem zasad, neće biti jer MIP Kerumu nije skinuo imunitet.

– MIP ima stajalište da ne daje odobrenje za skidanje imuniteta u slučaju privatnih tužbi za klevetu, jer se progon može pokrenuti i nakon skidanja imuniteta. Zastarni rokovi počinju teći tek nakon što mu prestane imunitet – rekla je Gordana Sobol i dala prijedlog na glasovanje.

Prijedlog da se Kerumu ne skine imunitet MIP je podržao jednoglasno, uključujući i glas člana povjerenstva Željka Keruma, koji je digao ruku i tako glasovao sam u svoju korist. No, s obzirom da bi i bez njegovog glasa odluka bila ista, mogao se i izuzeti od glasovanja.

Povjerenstvo je također odobrilo prijedlog HDZ-a da pokojnog zastupnika Branka Vukelića, koji je preminuo 3. svibnja nakon duge bolesti, zamjeni Goran Marić.

>> Gubitnik Kerum i M. Puljak odlučuju tko će voditi Split

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.