Borba za split

Kerum se oglasio nakon izbornog poraza. Savjetovao svoje birače za koga (ne) glasati

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Željko Kerum
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Željko Kerum započeo s prikupljanjem potpisa
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Željko Kerum započeo s prikupljanjem potpisa
19.05.2021.
u 11:02
U nastavku objave ukratko se osvrnuo na stanje u Splitu i svojim biračima sugerirao za koga glasati, odnosno za koga ne glasati u drugom krugu
Pogledaj originalni članak

Dragi prijatelji, prošlo je par dana od izbora i dojmovi su mi se slegli. Analizirao sam kampanju i situaciju. Smatram da nisam nigdje pogriješio, jednostavno svi su bili protiv mene i dobro sam i proša. Hvala vam od srca što ste mi dali glas, napisao je Željko Kerum na svom Facebook profilu, prvi put se oglasivši nakon izbornog poraza u nedjelju gdje se nije plasirao u drugi krug za gradonačelnika Splita, a njegova lista za Gradsko vijeće osvojila je samo 4 vijećnička mandata.

U nastavku objave ukratko se osvrnuo na stanje u Splitu i svojim biračima sugerirao za koga glasati, odnosno za koga ne glasati u drugom krugu. Očekivano, podržao je HDZ.

"Gradske probleme poznajem bolje od svih i znam kakvo nas razdoblje čeka. Grad čekaju teške četiri godine, presude u slučaju dr. Kneževića i Spaladium Arene. Radi se o financijskim opterećenjima teškima stotine milijuna kuna. Za vrijeme kampanje stalno sam o tome razmišlja. Što ako pobijedim i kako to platit kad grad te novce nema? Otić će u blokadu i onda nema projekata, samo će se održavat hladni pogon. Taj problem možemo riješit jedino sa državom, odnosno vladom ako nam budu željeli pomoć", poentirao je Kerum. Spomenuo je i probleme s prometnicama i gužvama.

Video: Pjesma i torta u stožeru Puljaka

"Kampanja je zabavna i šaljiva, ali kad sve prođe ovi problemi dolaze. Eksperimentirali smo 8 godina i birali loše, ali to je ništa koliko će nas skupo stajat ako se sada odlučimo na novi eksperiment. Mogu li ljudi koji su izgradili karijeru na ruganju premijeru sada od istog tražit spas? Može li na Markov trg ić spašavat Split Ivošević koji se ruga sa Splitom i svetim Dujom? Ovo su pitanja koja će postat jedino važna kada se slegne prašina. Birajte mudro, prije svega mislite na sebe jer su se ona i on za sebe već pobrinuli", poručio je Kerum svojim biračima.

TUŽNA SUDBINA PLEMIĆKOG DVORCA

Mali grof bio je omiljen među svojim vršnjacima. U školu je dolazio kočijom. A uz ovaj dvorac veže se i jedna legenda

Iako su ovi čvrsti, više od šest stoljeća stari temelji na kojima je izgrađen dvorac u Cerniku, preživjeli čak i tursko osvajanje, a sam dvorac preživio je Prvi i Drugi svjetski rat te Domovinski rat i potres koji mu je znatno oštetio krovište, pitamo se hoće li taj biser arhitekture preživjeti i nemar i zaborav, kako vlasnika, tako i hrvatskih institucija?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

DU
Deleted user
11:22 19.05.2021.

Što Kerum kaže samo uradiš suprotno,jer on sigurno ima interes kod ovoga,jučer govori da je HDZ pušiona a vjerojatno je nešto dobio da podrži Viceplagijatora.

TM
trade_mark
11:41 19.05.2021.

starome povrijeđen ego. veseli me kad vidim ovakve skorojeviće i niškoristi likove da im nije po volji. uživam.

BR
brandogdjejemarija
11:13 19.05.2021.

Kerumova "seljačka logika" je pametnija od svih " dr. sc. " pameti !