Povukao ručnu

Kerum se predomislio, odgađa se odluka o prodaji Hajduka

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Kerum se predomislio, odgađa se odluka o prodaji Hajduka
23.12.2010.
u 11:42
- Gradonačelnik je postavio nekompetentnog Svagušu i odgovoran je za minus od 25 milijuna. On je odlučivao o igračima, trenerima, prodaji dionica. Željko Kerum je upropastio klub - rekla je Sanja Bilač (HDZ)
Pogledaj originalni članak

– Što napraviti s Hajdukom? Spočitavaju nam da prodajemo didovinu, a isto tako svi znamo da bi se politika trebala maknuti iz kluba. Predlažu mi i referendum. Tko na njega treba izaći, građani Splita ili navijači Hajduka kojih je po cilom svitu?! Zato predlažem da danas raspravite točku o Hajduku, a odluku o prodaji dijela gradskih dionica donesite drugi put – rekao je gradonačelnik Željko Kerum vijećnicima obrazlažući svoj prijedlog o prodaji dijela gradskih dionica.

– Ja bih najviše volio da Grad nije ni bio vlasnik Hajduka – rekao je Kerum koji se iščuđavao zbog izjava oporbenih vijećnika na prethodnoj točki, koja je bila o financijskom izvješću HNK Hajduk za prvih šest mjeseci, kako je upravo on glavni krivac za stanje u Hajduku.

– Ja se nisam miješao u rukovođenje klubom. Ni na utakmice ne idem, bio sam samo jedan put i to na nekoj manje važnoj – tvrdi Kerum. Ipak, priznaje, odlučivao je kada se birao novi trener.

– Realno je da će Hajduk biti drugi. To bi bio i da ga vodi trener kojega bismo platili 200.000 eura ili čovjek iz našeg pogona kojega dodatno nećemo platiti ništa.  Bilo je glupo dovesti nekoga i platiti mu za rezultat koji ćemo svakako postići –  obrazložio je.

Izvješće o financijskom poslovanju Hajduka izazvalo je najoštrije izlaganje Sanje Bilač (HDZ) koja je Keruma okrivila za stanje u klubu.

– Gradonačelnik je postavio nekompetentnog Svagušu i odgovoran je za minus od 25 milijuna. On je odlučivao o igračima, trenerima i sada o prodaji dionica. Željko Kerum je upropastio klub i želi ga pošto-poto prodati – rekla je Bilač izazvavši replike sa svih strana. Gojko Čepo (SDP) užasnuo se što tako nešto kaže članica HDZ-a, stranke koja je upropaštavala klub godinama, a u žaru rasprave nezavisna Ljubica Vrdoljak poručila joj je da ona nije okrenula leđa Ivi Sanaderu.

Luka Roguljić (HSP) obavijestio je vijećnike da je njegova stranka pozvala USKOK i DORH da rasvijetle situaciju u Hajduku.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

YE
yesterday
13:06 23.12.2010.

I ovo je vijest? Kakve veze ima jedan nogometni klub, POSLJEDNJA stvar na planeti o kojoj bi trebali razmišljati, sa dnevnom politikom?

OB
-obrisani-
13:41 23.12.2010.

ja svoj život dijelim na onaj prije i nakon onoga čiji i ti možeš biti dio...budi pametan i posjeti www.lotosistem.com