Osobni kuhar oca:

Kim Jong Un želio je izgledati kao Van Damme i obožavao je Beatlese

Foto: Reuters/Pixsell
Kim Jong Un želio je izgledati kao Van Damme i obožavao je Beatlese
22.04.2013.
u 09:18
Budući vođa još kao dijete naučio je voziti automobil te se Mercedesom vozio po dvorištu predsjedničke palače.
Pogledaj originalni članak

Iako se koristi snažnom retorikom protiv Zapada, sjevernokorejski diktator Kim Jong Un ustvari je opsjednut europskim i američkim načinom života, sudeći prema riječima muškarca koji je s njim živio još od djetinjstva, piše Daily Mail.

Osobni "sushi majstor" bivšeg diktatora Sjeverne Koreje i oca Kim Jong Una, Kenji Fujimoto, koji je 13 godina proveo u službi dinastije, otkrio je da je 30-godišnji vođa ljubitelj Beatlesa te je žudio da izgleda kao filmska zvijezda Jean-Claude Van Damme. Kim pije vino Bordeaux, puši mentol cigarete Cartier te je već sa sedam godina uživao u palači voziti Mercedes.

Kao dijete vozio Mercedes

Fujimoto poznaje Kima već 20 godina, nakon što je 1998. godine zaposlen kao kuhar specijaliteta za Kim Jong Illa. Uspio je 2001. godine pobjeći u Japan praveći se da ide tražiti rijetke morske plodove te je od tada napisao seriju knjiga o tajnovitom režimu u Sjevernoj Koreji. Rekao je da sadašnji vođa uživa u luksuzu iako dio njegova naroda gladuje.

Kim Jong Una posebno je zadivio jedan "karate film" Jean-Claude Van Damea te je, nakon što ga je pogledao, počeo vježbati kako bi izgledao poput glumca. – Počeo je kupovati opremu za teretanu i piti proteinske nadomjestke za hranu – kazao je Fujimoto. Budući vođa još je kao dijete naučio voziti automobil te se Mercedesom vozio po dvorištu predsjedničke palače.

Sada je situacija bolja

– Već sa sedam godina savršeno je vozio – kaže Fujimoto te dodaje da su posebno za Kim Jong Una napravili sjedalo kako bi mogao doseći pedale. Otkrio je i kako je bivši diktator Kim Jong Il, koji je umro 2011. godine, uživao jesti tek ubijenu ribu koja se još micala. Prošle godine ponovno je posjetio Sjevernu Koreju te se fotografirao u zagrljaju s diktatorom kojeg poznaje od djetinjstva te tvrdi da se situacija u državi popravila otkad je otišao.

>>S. Koreja: Ako napadnemo SAD, nećemo se skrivati iza terorizma

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.