RATOBORNE KONOTACIJE

Kina snažno kritizirala SAD, strah od saveza s Rusijom sve veći: 'Idemo prema neizbježnom sukobu'

Foto: Britta Pedersen/DPA
Kina snažno kritizirala SAD, strah od saveza s Rusijom sve veći: 'Idemo prema neizbježnom sukobu'
08.03.2023.
u 15:26
Ako Washington ne pritisne kočnicu nego nastavi ubrzavati pogrešnim putem, sigurno će doći do sukoba, poručuje Peking

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 18

CR
crocro
16:32 08.03.2023.

Europa i cijeli svijet zatrpani su kineskim proizvodima. Kina si lako može otpiliti granu na kojoj sjedi i to dugoročno. Baš me zanima da li će upaliti pilu. Možda ju pale, pale a znaju da u njoj nije svjećica. Siguran sam da se Kina neće distancirati od 80% tržišta i kockati se za prosjački štap.

LU
luftbrenzzer
16:48 08.03.2023.

Kina posve krivo tumači nastojanja SAD u njenim naporima da u cijelom svijetu osigura mir, ravnopravnost, demokraciju i blagostanje. Neke njene m,etode da to postigne ne nailaze na opće prihvaćanje i razumijevanje mnogih zemalja, naročito onih koje su se našle u dohvatu njenog blagotvornog djelovanja pa ih pogrdno nazivaju svjetskim policajcem. Jednako tako i Rusija potpuno krivo tumači raspoređivanje američkih vojnih baza koje čine obruč oko Rusije. Ne mogu shvatiti da je to za njihovo dobro jer da se netko drzne napast Rusiju, SAD bi bez imalo sumnje smjesta priskočila u pomoć kao što je danas uzela Ukrajinu u svoju plemenitu zaštitu. No Rusija i Kina su posve različitog mentaliteta od uljuđenog Zapada ni najmanje ne cijeneći dobrobiti koje im nudi Amerika. Tu je inicijalna iskra mogućeg velikog vojnog sraza s SAD, a nikako ne broj i lokacije američkih vojnih baza.

Avatar bimbopus
bimbopus
06:17 09.03.2023.

Ako se još više zaoštri stradati če oni koji koji nisu bogati , drźave koje svoj prosperitet održavaju miloščinom razvijenih , prodavati če se obiteljsko srebro da se preživi .