ODLAZI IZ MAINZA

Klasnić: Ne, ne planiram igrati u Hrvatskoj

Foto: Friso Gentsch/DPA/PIXSELL
Klasnić: Ne, ne planiram igrati u Hrvatskoj
16.05.2013.
u 10:15
- Nisu me zvali ni iz Dinama, ni iz Hajduka, ni iz Rijeke, ni sad, ni lani, ni preklani! Nikad nitko, sve su to laži - tvrdi Ivan
Pogledaj originalni članak

Iza našeg bivšeg reprezentativca Ivana Klasnića (33) sezona je za zaborav. Odigrao je za Mainz samo tri utakmice, zabio je jedan gol. Ozljede mišića (butni mišići, pa list...) pratile su ga kao još nikad u karijeri i više je vremena provodio s liječnicima i fizioterapeutima nego s trenerima. Ugovor mu s bundesligašem Mainzom istječe 30. lipnja i neće ga produljiti.

Ne želim o Dinamu

– Rastat ćemo se na ljeto, to je sigurno. Neće mi ova sezona ostati u lijepom sjećanju, ali ne želim o tome još govoriti, nek\' sve završi, u subotu igramo zadnje kolo – rekao nam je Klasnić.

Kakvi su vam planovi, imate li nekih ponuda?

– Razgovarao sam s nekim ljudima. Ima klubova koji me još traže i žele. No, pričekajmo malo...

Zanima li vas igranje u Hrvatskoj? Lani ste rekli da to ne dolazi u obzir, je li se nešto promijenilo?

– Načelno ne... Ali, nikad ne reci nikad.

Pojavile su se informacije da ste u kontaktu s nekim našim klubovima?

– To je laž! Nitko me iz Hrvatske nije zvao, baš nitko! Ni iz Dinama, ni iz Hajduka, ni iz Rijeke, ni sad, ni lani, ni preklani! Uvijek se pojave takve priče, ali doista nemaju veze s istinom.

Pozove li vas, primjerice, Dinamo, i kaže vam da ste mu potrebni za proboj u Ligu prvaka?

– Teško mi je sad o tome govoriti. Treba li me i želi li me netko, taj će me i nazvati. Dosad me još nitko iz Hrvatske nije zvao, dakle ni s kim nisam mogao razgovarati, ni razmisliti o tom pozivu pa vam ne mogu ništa ni reći o toj mogućnosti. Ponavljam, u mojim planovima nije igranje u Hrvatskoj ligi, ali tko zna što se sve može dogoditi, život gdjekad ponudi neobične rasplete.

Je li vam igranje u Njemačkoj prioritetno ili ste otvoreni i za druge zemlje?

– Otvorene su sve opcije. Od liga petice igrao sam u Njemačkoj, Engleskoj i Francuskoj, nisam još osjetio Španjolsku i Italiju. Možda je sad vrijeme za selidbu na jug... Uglavnom, uskoro ću odlučiti, nimalo ne brinem o nastavku karijere. Najvažnije mi je da sam zdrav, a sve je ostalo ipak u drugom planu. Namjeravam igrati još dvije-tri godine, nadam se da ću još toliko biti na vrhunskoj razini. No, ne budem li mogao pratiti taj vrhunski ritam, nije isključeno da odigram sezonu-dvije za neki klub rang niže. Vidjet ćemo...

Sa Štimcem se nisam čuo

Imate li još reprezentativnih ambicija, je li vas zvao Igor Štimac?

– Ne, nije. Budem li u novoj sezoni zdrav i spreman, budem li dobro igrao, možda me izbornik pozove. Bio bih sretan zbog toga, no ne dobijem li poziv, želim sve najbolje reprezentaciji, bit ću najveći navijač Hrvatske.

Bliži se njemački finale Lige prvaka, tko je favorit?

– Po mnogo čemu Bayern, no bit će to neizvjesna i zanimljiva utakmica. Bayern teško gubi utakmice, ali u jednom takvom dvoboju baš je sve otvoreno, neće biti veliko iznenađenje osvoji li Borussia trofej.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr