Optužba za silovanje

Klasnićeve muke: Izdržao borbu za život i pljačkaški napad na obitelj

Foto: PIXSELL
Klasnićeve muke: Izdržao borbu za život i pljačkaški napad na obitelj
28.10.2010.
u 22:00
Nakon oporavka, igrač Boltona odlučio je pokrenuti akciju za pomoć djeci koja imaju problema s bubrezima “Doniranje organa – životni hat-trick”.
Pogledaj originalni članak

Vijest da je Ivan Klasnić osumnjičen da je silovao djevojku od 17 godina zvuči doista nevjerojatno. Koliko poznajem Ivana Klasnića, rekao bih da je to pogreška. No, život je nepredvidiv i pun kušnji. A ako je netko prošao kroz životne kušnje, onda je to nedvojbeno Ivan Klasnić. I nema dvojbe ovo će biti jedna velika obiteljska kušnja, gotovo jednaka onoj zdravstvenoj drami.

>>Galerija slika: Tyson u zatvoru zbog silovanja, C. Ronaldo lažno optužen

I u Beču bez sreće

U siječnju 2007. godine stajao sam pred bremenskom klinikom Mitte. Vijest da je jedan bubreg prestao raditi na sjeveru Njemačke doveo je vojsku hrvatskih novinara. Ivan Klasnić “igrao” je najzahtjevniju utakmicu svog života. Bio je podvrgnut operaciji transplantacije bubrega. Donor je bila majka Šima, no nakon dva dana stigla je uznemirujuća vijest: Tijelo Ivana Klasnića nije prihvatilo bubreg. Obitelj je bila u šoku, drama je trajala još nekoliko tjedana. Klasnić je ponovno morao na stol, donor je bio otac Ivan, nakon nekoliko dana sve je bilo dobro.

– Samo da bubreg počne raditi, nitko sada ne misli ni o nogometu ni o nastavku nogometne karijere. Trebam svojoj obitelj. A liječnici kažu da ću igrati uz specijalnu zaštitu. No, vjerujte mi, sada je to ipak najmanje važno – rekao je tada Ivan Klasnić.

Te godine Večernji list mu je dodijelio posebnu nagradu “Hrabro srce”. Za sve što je proživio. Tada nam je u Bremenu rekao.

– Volio bih da sam ovu nagradu zaslužio zato što sam napravio neko dobro djelo, a ne zato što sam pobijedio bolest. No, nema dvojbe da me ova životna kušnja promijenila – kazao je Klasnić.

Postao je još obazriviji, a pokrenuo je i humanitarnu akciju za djecu s bolešću bubrega pod nazivom “Doniranje organa – životni hat-trick”.

Nogomet je Ivanu Klasniću bio sve. Jako je volio trenirati, prije zdravstvenih problema bio je jedan od najboljih Werderovih igrača, bio je jedan od oslonaca “kockastih”. Slaven Bilić ga je nestrpljivo čekao cijelu 2007. i početak 2008. godine. Stigao je taj Euro. I velika noć u Beču, prilika generacije. Igrala se 118. minuta četvrtfinala Eura protiv Turaka, a Ivan Klasnić je jednu ubačenu loptu Luke Modrića glavom pospremio u mrežu. Slaven Bilić je utrčao u teren, grlio je i ljubio Klasnića, kolegi Marku, koji je dobar s Klasnićem, vidio sam suzu u oku. Je li svevišnji nagradio Klasnića za sve patnje, sva odricanja. Gol za polufinale. No, odnekud se pojavio Şentürk. Izgubili smo, igrači su popadali po travnjaku. Netko je dodao:

– Ah, taj Klasnić doista nema sreće....

Supruga je šefica


Bio je to posljednji veliki, veliki gol Ivana Klasnića. Otišao je iz Werdera u Nantes, Bolton, igra malo, postigne gol tu i tamo. Problemi ga, na žalost, ne zaobilaze. Prije nekoliko mjeseci provalnici su mu upali u kuću u Hamburgu, odnijeli sav nakit, sve vrijedno, no veći je stres doživio kada je doznao da su u kući u tom trenutku bile kći Fabienne Coleen i supruga Patrizia. Strašan stres, supruga se toliko uplašila da je doživjela živčani slom. Privatno je jako odan svojim curama, kako voli reći, supruga Patrizia, koja je starija, kako se Klasnić znao šaliti, šefica je u obitelji. Klasnić je, eto, još jednom na kušnji. Privatno ga poznajemo kao mirnog, obiteljskog čovjeka bez poroka. Želimo vjerovati i ovaj put da nije pogriješio.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Časna seka
Časna seka
22:53 28.10.2010.

Možda su se samo rukovali.

HO
hornet7
01:40 29.10.2010.

Nadam se da nije kriv ...ipak je on St Pauli -jevo dijete !!!

OB
-obrisani-
06:13 29.10.2010.

sexualno silovati nekog ,poniženje je strašno za žrtvu kao i za porodicu silovatelja,ako je to učinio kazniti ga maximalno koliko to zakon dozvoljava...milost za silovanje nebi smjelo biti ni za koga