Razgovor s hrvatskom novinarkom

Kličko: Rusi se bore za novac, a mi za naše obitelji. Nikada nećemo pokleknuti!

Foto: STAFF/REUTERS
Kličko: Rusi se bore za novac, a mi za naše obitelji. Nikada nećemo pokleknuti!
25.03.2022.
u 11:40
– Vidimo svoju budućnost kao zemlje koja je dio europske obitelji. Ne branimo samo naš glavni grad i domovinu, branimo vrijednosti Europske unije – kazao je Kličko.
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko ispričao je u ekskluzivnom razgovoru s Ivom Puljić-Šego za N1 kakvo je stanje u gradu koji svakodnevno trpi strašna granatiranja i koji je glavna meta ruske invazije na Ukrajinu.

– Nije tajna da je Kijev glavna meta i ruske snage su prije četiri tjedna imale plan okupirati Kijev, ali svi su se iznenadili koliko su Ukrajinci otporni i snažni, kako se ukrajinska vojska snažno bori. Uništili smo planove agresora da uništi Kijev. Naši su vojnici na sjeveru grada obranili glavni grad Ukrajine i svi su se iznenadili – kazao je i rekao da su snažni jer se oni bore za neovisnost i svoje obitelji, a ruski vojnici bore se za novac.

Potvrdio je da bi radije umro nego dignuo ruke od Kijeva.

– Ruski vojnici nikada neće ući u naš grad, mi smo veoma motivirani – kazao je i dodao: – U Ukrajini vlada veliki val domoljublja. Želim ponoviti – nikada nećemo pokleknuti, ne želimo živjeti pod diktaturom, želimo živjeti u slobodnoj zemlji, gdje se poštuju ljudska prava. I zato se ne želimo vratiti pod okrilje Sovjetskog Saveza. Vidimo svoju budućnost kao zemlja koja je dio europske obitelji. Ne branimo samo naš glavni grad i domovinu, branimo vrijednosti Europske unije.

Kličko je kazao da se ovaj rat tiče svih jer nitko ne zna koje su krajnje ambicije Vladimira Putina.

VIDEO: Zelenski poručio Europskom vijeću da su prekasno reagirali da spriječe Rusiju

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar majkuvam
majkuvam
12:39 25.03.2022.

Jel ovaj uopće misli prije nego što zine?Njegova obitelj odavno na zapadu a "mi se borimo za naše obitelji".Reci to direktno ljudima koji su sve izgubili dok si ti i tvoj predsjednik i dalje puni love kao brod.Ako Putin nije normalan što ste onda vi,neka vrsta mazohista?

DC
DC
12:18 25.03.2022.

Rat kojeg nije smjelo biti dosao je politicarima ko narucen.

Avatar Slavocel
Slavocel
12:57 25.03.2022.

Kličko od Majdana govori da će se boriti, a nikako da uzme oružje u ruke ili barem nokautira jednog protivnika. Kličko je odličan navijač!