SPAS U BALKANU?

Ključne granate kalibra 155 mm iz BiH mogle bi preokrenuti tijek rata u Ukrajini

Foto: ALINA SMUTKO/REUTERS
Ključne granate kalibra 155 mm iz BiH mogle bi preokrenuti tijek rata u Ukrajini
28.02.2024.
u 20:49
Unatoč Vučićevoj bliskosti s Putinom nije više tajna da skoro cjelokupna proizvodnja streljiva u Srbiji, a i ta zemlja također ima ozbiljnu "namjensku industriju", završava u Ukrajini

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 45

XC
xcopy
22:58 28.02.2024.

Ovo je poznato i od ranije onima koji su upućeni u to. Vojna industrija u BiH je jedna od rijetkih uspješnih priča u toj državi. I do sada je ista bila među najznačajnijim snabdjevačima Ukrajine (haubice i minobacači iz BNT su posredstvom SAD cjelokupno završavali u Ukrajini). U ovom trenu BiH je drugi najveći dobavljač pješaškog streljiva za Izrael sa 16% potreba, ali je isto i predmet sporenja obzirom na rat u Gazi. Skoro cijelu proizvodnju koja je po NATO standardima (ali i značajna i u Europskim okvirima) su "otkupile" SAD i nešto manje trgovci oružjem iz Srbije ali i iz Hrvatske. HV se skoro potpuno u nekim svojim potrebama snabdijeva iz iste.

DU
Deleted user
22:06 28.02.2024.

Možda i svemirci imaju u zalihama naoružanja

RA
Racionalno
23:15 28.02.2024.

opet ? opet bude prekretnice ? kao i leopardi ? oprosti ,nisam vidio da iše " mogla " . Pa dajte prestanite s takvim najavama .sami dovoljno vidimo kako i što se kreće na bojištu.