detalji zatočeništva

Knight bila trudna 5 puta, ali joj je otmičar svaki put izazvao pobačaj

Foto: Reuters/Pixsell
Knight bila trudna 5 puta, ali joj je otmičar svaki put izazvao pobačaj
09.05.2013.
u 07:19
Castro se u četvrtak prvi put pojavio na sudu. Određena mu je jamčevina u iznosu od ukupno 8 milijuna dolara.
Pogledaj originalni članak

Ariel Castro (52) optužen je za otmice i silovanja triju žena koje je deset godina držao zatočene u svojoj kući u Clevelandu, javlja BBC. Pedesetdvogodišnji Castro vlasnik je kuće iz koje su Amanda Berry, Gina DeJesus i Michelle Knight spašene u ponedjeljak.

Castro se u četvrtak prvi put pojavio na sudu u Clevelandu. Određena mu je jamčevina u iznosu od ukupno osam milijuna dolara.

Dvojica njegove braće, koje je uhitila policija, neće biti optužena.

Na konferenciji za medije u srijedu poslijepodne vlasti su objavile da Castra terete za četiri otmice, tri se odnose na žene koje je držao u zatočeništvu, a jedna na šestogodišnju kćer Amande Berry koja je navodno rođena u zatočeništvu. Također se tereti i za tri silovanja.

Policija je također objavila da je pronašla više od 200 dokaza u domu u Clevelandu u kojem su tri žene bile zatočene. One nisu bile zatočene u jednoj sobi, ali su znale jedna za drugu. Objavili su i da su bile vezane užadi i lancima te da se sjećaju kako su izašle iz kuće samo dvaput tijekom svog desetogodišnjeg zatočeništva.

Michelle Knight ostala je bolnici u Clevelandu, Berry i DeJesus u srijedu su se vratile kući gdje su ih okružili obitelj i prijatelji, javlja USA Today.

Nancy Ruiz, majka Gine DeJesus, zahvalila je svima koji su pomogli obitelji posljednjih devet godina. – Čak i onima koji su sumnjali, želim im zahvaliti najviše – kazala je.

Michelle Knight ispričala da je u kući bila još jedna žena, ali da je poslije nestala

Jedna od žrtava otmičara iz Clevelanda policiji je ispričala da je u kući bila još jedna žena, prenosi Daily Mail. Michelle Knight, koja je u zatočeništvu bila više od 10 godina, kazala je da je u kući prije otprilike 10 godina bila još jedna žena. No, Knight, koja je oteta 2002., kazala je da žrtva kasnije nestala. Ovi detalji mogli bi pružiti nadu roditeljima Ashley Summer kojoj je bilo 14 godina kada je oteta 2007. Podsjetimo, oteta je u istom susjedstvu kao i Amanda Berry i Gina DeJesus. FBI već duže vjeruje da postoji veza između nestanka triju pronađenih djevojaka i Ashley Summers.

 

Posljednja koja je vidjela jednu od žrtava prije otmice je Castrova kći Arlene

Arlene Castro, Arielova kći, bila je posljednja koja je vidjela svoju prijateljicu Ginu DeJesus prije nego što je tada nestala kao 14-godišnja djevojčica.

Nekoliko medija u Americi objavilo je intervju s Castrovom kćeri koju nazivaju Gininom najboljom prijateljicom, a koji je snimljen za američku emisiju ''America's Most Wanted'', prenosi Huffington post.

Dvije tada 14-godišnje djevojčice počele su zajedno ići kući, nadajući se da će ostatak popodneva provesti u Gininoj kući, objasnila je Castro u emisiji.

Castro je kazala da je nazvala majku te da je posudila 50 centi od DeJesus kako bi to učinila, ali da joj je majka kazala da ne može ići u kuću DeJesus. DeJesus nije imala dovoljno novca za autobus te je počela hodati kući. Tada je posljednji put viđena.

Video možete pogledati dolje.

Knight zatrudnjela s otmičarem barem pet puta, ali joj je svaki put izazvao pobačaj

Na površinu izlazi još detalja stravične otmice triju žena u Clevelandu koja je trajala 10 godina. Zatočene žene njihov je otmičar držao zavezane te ih fizički, seksualno i psihički zlostavljao, a bilo je i nekoliko pobačaja.

Michelle Knight, jedna od otetih žena, kazala je istražiteljima da ju je Castro prisilio da pomogne Amandi Berry pri porođaju te da ju je upozorio kako će je ubiti ako dijete umre, donosi CBS News. Kada je djevojčica rođena, u jednom trenutku prestala je disati, ali joj je Knight dala umjetno disanje. Na sreću, djevojčica koju je Amanda Berry rodila preživjela je, a danas šestogodišnju Jocelyn spasili su zajedno s njezinom majkom.

Gina DeJesus, treća žena koja je pronađena u Castrovoj kući, kazala je da ju je Castro silovao, ali da nikada nije zatrudnjela.

Šansu za bijeg zatočene žene nisu dobile do ponedjeljka kada je Amanda Berry istrčala iz kuće jer je Castro zaboravio zaključati glavna vrata te obavijestila policiju koja je spasila druge dvije žene dok je Castro izbivao iz kuće.

Castro je uhićen u obližnjem McDonaldsu.

Osim Amande Berry s Castrom je zatrudnjela i Michelle Knight, i to više puta. Knight je kazala policiji, kako se navodi u izvještaju, da je zatrudnjela s Castrom "najmanje pet puta", ali da bi je svaki puta izgladnio i udario u trbuh kako bi izazvao pobačaj.

Kako donosi Reuters, policija u Clevelandu objavila je audiosnimku policajaca koji su prvi došli na mjesto događaja na kojem su pronašli žrtve otmice. Možete je poslušati u jednom od videa.

>> Otete djevojke puzale su dvorištem s vodilicama za pse oko vrata!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.