prve trzavice?

Koalicija SDP – HNS na ledu, čeka se potpis Bernardića

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Koalicija SDP – HNS na ledu, čeka se potpis Bernardića
02.03.2013.
u 19:11
Sporazum se trebao potpisati do 1. ožujka, HNS sad prijeti samostalnim izlaskom na izbore
Pogledaj originalni članak

Iako je koalicija SDP-HNS, koja bi za gradonačelnika podržala ministra zdravlja Rajka Ostojića (SDP), trebala biti potpisana još prošloga tjedna, ništa se nije dogodilo pa narodnjaci ponovno neslužbeno prijete samostalnim izlaskom na svibanjske lokalne izbore.

Što se čeka?

Ne znaju zašto se čeka jer drže da su odavna trebali početi kampanju. Predsjedništvo gradskoga HNS-a donijelo je odluku da će koaliciju potpisati do 1. ožujka, no taj je datum istekao, oni su i dalje na ledu, a u SDP-u se ništa ne događa.

Ipak, razumnim smatraju da kandidat bude Ostojić i nadaju se da će razum konačno doći u glavu i vodećim ljudima SDP-a.

– Sve ide u dobrom smjeru, očekujemo da ćemo potpisati ugovor, no nemamo informaciju kada će to biti. Vjerojatno u SDP-u trebaju donijeti odluku i proći proceduru. Mi podržavamo Rajka i logično bi bilo da što prije krenemo u kampanju – kazao je Tomislav Stojak, potpredsjednik gradskog HNS-a.

Nema straha od šefa

U političkim kuloarima spominje se da odgovornost za nepotpisani dogovor ne leži na Ostojiću, već da koaliciju opstruira Davor Bernardić koji bi je trebao potpisati kao šef gradskog ogranka SDP-a. On se suradnji s HNS-om protivio dok je sam bio kandidat za gradonačelnika, a sad mu dodatnu motivaciju za odugovlačenje navodno daje ogorčenost što je zamijenjen Ostojićem. Bernardićevi suradnici ocjenjuju da se on ne boji šefa Zorana Milanovića, koji je naredio koaliciju s HNS-om, jer bi ga Milanović sada mogao kazniti jedino raspuštanjem organizacije, što bi bio politički autogol uoči izbora.

Rajko Ostojić, pak, tvrdi da spomenuti scenariji nisu točni, da “ništa nije zapelo” što se tiče suradnje s HNS-om te da će javnost o svemu biti na vrijeme obaviještena.

– Sve je pod kontrolom, ubrzo ćemo, nema trzavica. Naši su partneri pokazali izvanrednu kooperaciju, nije bilo borbe za fotelje niti ultimativnih dogovora – kazao je Ostojić.

Prema usmenom dogovoru HNS je osigurao četiri mjesta na listi za Skupštinu, jedno “rubno” mjesto, a HSU tri mjesta. Stav Davora Bernardića ostao nam je nepoznat jer nije odgovorio na pozive i poruku.

>>Golem: Zagreb je talac Bandića i SDP-a, imam rješenje za deblokadu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

VL
./
20:21 02.03.2013.

Ma to su sve nulanoviči,nula bodova.

TR
tramontana
19:21 02.03.2013.

To je svakako "neprirodan brak", kako može funkcionirati brak između dva bolesna egocentrika?

C5
c54t21q2
19:34 02.03.2013.

Brod koji tone svi ga napustaju hehehe...