Nina Badrić

Kod nas samo političari žive kao zvijezde

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Kod nas samo političari žive kao zvijezde
01.11.2013.
u 08:36
Uhvatiti pola sata s Ninom Badrić ovih je dana prava lutrija. Prije koji dan vratila se iz Zadra, gdje je nastupila na Danima turizma i s domaćinima u Falkenstenineru ugovorila novogodišnji nastup u luksuznom hotelu Diadera, usred je snimanja i dogovora za nove nastupe, a i pred novim putovanjem.
Pogledaj originalni članak

Uhvatiti pola sata s Ninom Badrić ovih je dana prava lutrija. Prije koji dan vratila se iz Zadra, gdje je nastupila na Danima turizma i s domaćinima u Falkenstenineru ugovorila novogodišnji nastup u luksuznom hotelu Diadera, usred je snimanja i dogovora za nove nastupe, a i pred novim putovanjem. Dan nakon što smo je fotografirali i razgovarali s njom odlučila se i na promjenu imidža, tj. frizure. Duge pramenove je ošišala i odlučila se na kratku frizuru, jer došlo je, kaže, vrijeme za promjene.

Znanci iz osnovne škole kažu da ste uvijek pjevali, na ulici, u parku...

Možete li zamisliti što biste bili da niste pjevačica?

– Ne znam, eventualno glumica... Ali, takva opcija zapravo nikad zaozbiljno nije postojala. Inače, stvarno sam pjevušila svuda, od parka do jarka.

Ledolina, uđi

Na što vas podsjeća ime Ledove slastice Ledolina?

– O, na prve čari slave. Imala sam 14 godina i po toj me reklami znao cijeli grad, ali i šire. Bilo je i super stvari, na ulazu u disko-klub bi me puštali bez ulaznice: “Ajde, Ledolina, uđi”.

Posljednji album “Najdraži best of 2003-2013” još je relativno ‘frišak’, ali već je u pripremi i novi?

– Sada radim na singlu koji će biti vani do kraja ove godine, a pripremam i album na kojem ću surađivati i s nekim novim glazbenicima i producentima.

Je li to najava nekog novog dueta?

– To će se tek vidjeti. Prvo se treba dogoditi pjesma, a onda ona sama osobu pozove u goste.

Nastupate puno, koliko je mjesta za privatni život, hobije, dokoličarenje...

I što najviše volite raditi u slobodno vrijeme?

– Uvijek ja u danu ukradem dva, tri sata za sebe. I to najradije jutrom. Dokoličariti i ne volim. Uvijek nešto vrtim, mozgam, a najbolje se osjećam kad nešto stvaram, radim. Kad sam slobodna više dana, uživam otputovati. Jako me vesele nepoznata mjesta, a posebno daleka putovanja.

Ne krijete da su vam cipele i torbe slabost, uistinu imate jednu sobu samo za obuću?

– A ne, to sa sobom za cipele ipak je samo šala. Iako, obožavam cipele, a, kao i svaka žena, imam i one koje nisam nikad obula: lijepe, prekrasne, ali neudobne i uživam samo gledajući ih. Prijatelji mi govore da pretjerujem s cipelama, ali, nažalost, konkurenciju im sve češće čine i sunčane naočale, torbe, odjeća...

Ponekad ste na meti modnih kritičara, uznemire li vas negativne kritike i što za vas znači moda?

– Negativne kritike me ne potresaju, moda je ipak samo jedna lijepa igra. Ja u modi uživam, ali mislim da se kod nas malo preozbiljno shvaća. Lako je biti dobro odjeven kad imaš novca, ali moda nisu samo komadi koji su ‘in’ ove sezone. Prvo ide stil, tek onda moda, a posebno uživam vidjeti sređenu curu, sa stilom, koje na odjeću nije potrošila više od 200, 300 kuna. Obvezno se okrenem, a, priznajem, nekad i "ukradem" neku ideju. Meni je modna ikona Gwen Stefani, ona definitivno ide ispred mode.

Kriza potiče kreativnost

Djelujete vrlo njegovano, koliko vremena posvećujete izgledu?

– Nakon tridesete više nego prije, ali nema te kreme koja bi mi mogla dati kožu i ten koje mogu zahvaliti svojim genima.

Je li se kriza odrazila na vaš standard i promijenila neke vaše navike?

– Na sreću, ne, Iako, ne živim nikakvim glamuroznim životom kakav ljudi zamišljaju kad vide holivudske zvijezde. Kod nas kao prave zvijezde žive samo političari. Za nas glazbenike status zvijezde u Hrvatskoj znači samo da si veliki radnik. I to nije loše. Krizna vremena su samo dodatni izazov za nas kreativce.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MA
maximinimax
17:04 02.11.2013.

Neki od vas mlate lovu da ne nastupaju

Avatar žrtve tuđmanizma
žrtve tuđmanizma
10:00 01.11.2013.

Bravo Nina svaka čast :D svaka ti je točna,.

Avatar Češer
Češer
10:36 03.11.2013.

Žali Bože mojih 5 bodova koje sam potrošio da bi pročitao 4 pitanja i odgovora.