IZBJEGLIČKA KRIZA

Kolinda Grabar-Kitarović: Od Vlade tražim potpunu kontrolu državne granice

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Kolinda
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Kolinda
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Kolinda
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Kolinda
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Kolinda
16.10.2015.
u 21:29
"Broj migranata koji se propuštaju u državu mora biti razmjeran broju onih koji državu mogu napustiti"
Pogledaj originalni članak

- Od Vlade RH tražim potpunu kontrolu državne granice te usmjeravanje migranata na službene granične prijelaze - objavljeno je večeras na Facebook-profilu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

- Isto tako, broj migranata koji se propuštaju u državu mora biti razmjeran broju onih koji državu mogu napustiti - dodaje se u objavi.

Podsjetimo, Mađarska će u ponoć zatvoriti zelenu granicu s Hrvatskom i primjenjivati schengenske kriterije. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da Hrvatska zbog toga prelazi na takozvani plan C, prema kojemu će se izbjeglice od sutra transportirati prema Sloveniji. O zatvaranju granice oglasilo se i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

- Ovaj potez Mađarske, nakon mjesec dana uspješne suradnje na terenu, neće doprinijeti olakšavanju pritiska izbjegličkog vala na Europu. S izbjegličkom krizom Europa se može nositi samo zajedničkim naporima i suradnjom država članica EU, te suradnjom s državama susjedima EU. Smatramo da će ova odluka Mađarske dodatno otežati upravljanje izbjegličkom krizom u Europi - priopćili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

 

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Mađarska od ponoći zatvara zelenu granicu s Hrvatskom. Obustavljen željeznički promet između Hrvatske i Slovenije

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 215

Avatar majmunranko
majmunranko
21:41 16.10.2015.

Kolinda, dosta je bilo pričanja. Podnesi ustavnu tužbu i kaznene prijave protiv vlade zbog ugroze nacionalne sigurnosti, kršenja Ustava i Zakona o nadzoru državne granice. Odmah. Ovi moraju biti zatvoreni pod hitno.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:44 16.10.2015.

Od vlade i Vesne Pusić možeš samo očekivati da budemo država koja pokazuje svijetu kako su Hrvati super prema Srbima i izbjeglicama s Iphone 5 S u ruci

MN
mate.no
21:44 16.10.2015.

Naprijed Hrvatska predsjednice!