pas u izolaciji

'Komadi kože visjeli su mome sinu s glave od ugriza tog rotvajlera'

Foto: Boris Ščitar/Pixsell
'Komadi kože visjeli su mome sinu s glave od ugriza tog rotvajlera'
31.05.2010.
u 11:18
Nesretni događaj odigrao se u dvorištu kuće u Hruševcu Kupljenskom kamo su dječaci došli u posjet.
Pogledaj originalni članak

– Moj se sin pojavio na kućnom pragu sav izgrižen, a komadi kože visjeli su s glave – ispričala nam je majka jednog od dvojice dječaka, 10-godišnjaka i 7-godišnjaka, koje je u nedjelju popodne izgrizao susjedov pas rotvajler u dvorištu obiteljske kuće vlasnika P. P. (56) u Hruševcu Kupljenskom kod Zaprešića.

Pas je bio vezan


Desetogodišnjaku su ugrize po glavi i tijelu liječnici u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj okvalificirali kao teže ozljede, a 7-godišnjak ima lakše tjelesne ozljede.

– Moj se sin, kao mnogo puta do sada, otišao igrati k sinu naših susjeda i obiteljskih prijatelja. Njih dvojica idu u istu školu i često se igraju zajedno. Tko zna što se u igri dogodilo. Sina nisam mnogo ispitivala što se dogodilo jer je u šoku i strah ga je. Ne zamjeram toj obitelji ništa, oni će sami već riješiti problem sa psom – rekla nam je majka starijeg dječaka.

Dvogodišnji rotvajler Rot tog je popodneva bio vezan lancem u dvorištu. Dječak je, dok je obitelj bila za ručkom, izišao van, ispričali su uzrujani supruzi, vlasnici psa koje smo zatekli u kući pokazujući dokumentaciju koja pokazuje da je redovito cijepljen i čipiran.

Djeca ga izazvala?

Kažu da sa psom prije nije bilo problema. Vjeruje se da je dječak, koji je sa sobom ponio plastični pištolj u kojem su bili gumeni meci, uznemirio psa koji ga je zatim napao i izgrizao po rukama i glavi.

Vlasnica je dječaka odvezla u Dom zdravlja Zaprešić, a dječak je zatim prevezen u Klaićevu.

U međuvremenu, dok nikoga u kući nije bilo, s obližnjeg brežuljka u kuću se spustio 7-godišnjak koji je, kako je njegova majka rekla, običavao ondje dolaziti na igru k školskom prijatelju. – Sin je došao sav krvav. Sve je visjelo s njega, a komadom plahte pritisnula sam mu kožu na rane kako bih ju zalijepila. Zatim smo se uputili u bolnicu. Noćas od šoka nisam oka sklopila. Luka je operiran, a sve je prošlo u redu. Sada mora provesti četiri-pet dana u bolnici i primati antibiotike infuzijom zbog rizika od infekcije. Hvala dragom Bogu da je sve dobro prošlo.

Iako mislim da takvi psi moraju biti u boksu, nemam nikakvih primjedbi na tu obitelj. To su dobri ljudi – rekla je.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 70

MA
MarkoSV
13:41 31.05.2010.

čim prije zakon koji bi zabranio ovakve pasmine...

MI
mightymraz
14:38 31.05.2010.

pa nije pasmina kriva... kao da pudlice i ostali psi ne grizu ljude.....

PU
placenik_udbe
11:31 31.05.2010.

cim manji pimpek tim opasniji pes u dvoristu i tim veci auto u garazi